Kevadeootuseks kohane salat

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Margit Eerma

Nimini gurmeepoe perenaine Margit Eerma pakub välja salati, kus rohkelt idamaiseid maitsenoote.

Kevade ootuses oleks paslik proovida üht natuke teistmoodi, väikese idamaise noodiga tervislikku salatit.

Kinoa ja kikerherne salat köögiviljaga

•    1 väiksem baklažaan

•    1 väiksem suvikõrvits

•    250 g kirsstomateid

•    300 g (konserv)kikerherneid

•    200 g kinoad

•    400 ml vett

•    1 tl oliiviõli

•    1 suurem küüslauguküüs

•    1 suur punane sibul

•    100 g fetajuustu

•    rukola salatit

•    veidi sidrunheina ja koriandrit, sobib ka maitseainena

Kastmeks:

•    2 tl ekstra neitsioliiviõli

•    1 sl palsamiäädikat

•    1 tl mett

Kuumuta ahi 200 kraadini, tükelda baklažaan, suvikõrvits ja sibul. Laota need küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile, piserda üle õliga, maitsesta sidrunheina ja koriandriga ning rösti u 10 minutit.

Kuumuta sügavamal pannil oliiviõli, lisa hakitud küüslauk ja kinoa. Kuumuta u 20 sekundit. Kalla peale vesi, vähenda kuumust ja hauta 10–12 minutit.

Valmista oliiviõlist, palsamiäädikast ja meest kaste.

Laota rukola, röstitud köögivili, kikerherned ja kinoa taldrikule, lõika juurde kirsstomatid ja fetajuust. Maitsesta kastmega. Natuke teistmoodi salat ongi valmis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles