Kaks olukorda, kus sul on lubatud mehe muutumisele kaasa aidata

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Kallimaga tundlikust teemast rääkimine võib olla keeruline – eriti juhul, kui see hõlmab temapoolset muutumist. Ent vahel lihtsalt tuleb sekkuda. Cosmo õpetab, kuidas seda õigesti teha.

Ta võtab kaalus märgatavalt juurde

Sa muretsed ta tervise pärast ja see pole erutav.

Selles olukorras on kaks võimalust

Esiteks, sa võid keskenduda ta tervisele ning öelda: «Tahan olla koos mehega, kes enda eest hoolitseb – mulle tundub, et sa ei tee seda.» Teine variant, lausu: «Sa meeldid mulle väga, aga ma olen avastanud, et viimasel ajal ei tunne ma enam sinu vastu nii tugevat tõmmet… Ma tahan sind tahta!» Mõlemal juhul annad talle märku, kuidas tema kaalutõus sind mõjutab.

Ära jäta teemat õhku

Küsi oma partnerilt, mil viisil saaksid talle abiks olla. Alustuseks uuri, kuidas tema end tunneb. Äkki on tal tööl keerulised ajad ja ta üritab pingeid toiduga leevendada? Sellisel juhul on sinuga rääkimine ehk talle abiks. Paku ka välja, et võiksite koos tervislikke toite vaaritada. Või soovita aktiivsemaid kohtinguid, nagu rulluisutamine või seikluspargi külastamine. Ole talle toeks!

Tal ei õnnestu tööd leida

Ta on töötu ja elab sinu kulul.

Tõstata teema leebelt

Ütle näiteks: «Ma ei mõista, miks sa ei proovi aktiivsemalt tööd leida – sa oled ju nii andekas. Mis toimub?» Kiitus aitab tal end avada.

Seejärel pea meeles…

Sul võib tekkida kiusatus talle appi rutata, kuid STOPP! Ta ei tunneks end mehelikult, kui tema eest kõik ära teeksid. Pealegi, sa ei ole tema eest vastutav. Räägi talle parem, milles ta andekas on. Kasvatades mehe enesekindlust, on tõenäolisem, et ta hakkab innukamalt tööd otsima.

Lõpetuseks…

Kutsu ta koos enda töökaaslastega välja. Kuigi on oluline, et sa ei käituks värbajana, on täiesti okei teda kaasa võtta üritustele, kus ta kasulikke tutvusi saab luua. Kaasa kallim vestlustesse, et ta saaks oma saavutustest rääkida. Kes teab, äkki otsib müügiosakonna Marko uut töötajat…

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles