Pirgit Toomel: kümme erinevust tüdruku ja naise vahel

, kolumnist
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Tuues välja kümme kõige suuremat erinevust noore tüdruku ja küpse naise vahel, mõistate, miks esimesed võluvad poisse ja viimased mehi. Kumb sina oled? 

1. Tüdruk on Draamakuninganna

Tüdrukud oskavad iga väiksema asja peale nina krimpsutada ja sellest tüli tekitada. Nad trambivad jalgu, kraaksuvad nagu varesed ja ujutavad oma raske musta energiaga üle kogu maailma. Naine seevastu väldib piiridest üle astumisi. Selgitab rahuliku aruteluga oma pahameele põhjuseid ja lõpetab igasuguse naeruväärse arusaamatuse ja sellest tekkinud olukorra rahuliku jutuajamisega. 

2. Mina olen minu ilu

Tüdrukud teavad, et mehed on kui harakad, kes kulla ja karra (pikkade blondide juuste, maalitud küünte ja pilkupüüdvate ripsmete) peale kohale lendavad. Osates seda ära kasutada hetkeni, mil aastad on oma töö teinud ja keha lodevamaks, pehmemaks ning kobedamaks muutnud. Naine teab, et tema ilu ei ole igavene, mistõttu valib ta enda kõrvale mehe, kes oskab hinnata tema tõelist voorust ja olemust.

3. Minu nimi on Printsess

Tüdrukud on sündinud Printsessid, keda kõik teenindama ja väärikalt kohtlema peavad, oskamata seda ise seejuures hinnata ja tähelegi panna. Naine aktsepteerib «vahetuse» printsiipi, mille kohaselt inimesed väärivad seda, mida nad on nõus enda poolt välja käima. Tee mulle head ja ma teen sulle head! 

4. Majapidamine?

Nii nagu filosoof elab omas maailmas, teadmata tippsportlaste käekäiku, ei oska ka tüdruk majapidamist puudutavat elu korraldada. Loomulikult teeb ta vahet aknapesuvedelikul ja nõudepesuvahendil, kuid kõik, mis puudutab kodu dekoreerimist ja toidu küpsetamist, on maailm, mis vajab avastamist. Lihtsam oleks võtta endale mees, kes palkab sisekujundaja, lapsehoidja, koristaja ja koka. Naine seevastu teab, et kokandus on kunst, mis mehe õhtuti koju meelitab ja head meelt valmistab.

5. iPhone on elu

Mis juhtub tüdruku maailmaga, kui temalt iPhone ära varastatakse? Naine oskab olukorraga leppida ja ootamatult tekkinud vabadust jalutuskäiguga ära kasutada. Pangem rõhku sõnale vabadus!

6. Enne sada tuttavat kui paar sõpra

Tüdruk on suurest üksindushirmust valmis end ümbritsema enne saja tuttava kui üksiku sõbraga. Aktsepteerides reetmist, noa selga löömist, valetamist, kuulujutte ja tänamatust. Naine seevastu teab, kui hinnalised on tõelised sõbrad, osates ülejäänud «bla-bla» inimesed enda elust välja lükata. Siin tuleb teha valikud - keda jätta ja keda mitte!

7. Surematu

Tüdrukud võitlevad oma sisemiste deemonitega ja on seeläbi mõjutatavad ka läbi oma seltskonnakaaslaste. Tahtes olla «lahedad» ja sotsialiseeruda paljude «ägedustega», isegi, kui see tähendab suitsetamist, rohket alkoholi tarvitamist ja mürkainete ehk narkootikumide kasutamist. Naine teab, et ta ei ole surematu, mistõttu tuleb tal enda keha eest hoolt kanda. Kõik, mis me teeme, teeme  iseendale.

8. Riidekapp kui muuseum

Tüdrukud ehk «šopahoolikud» armastavad oma raha kulutada ühtede ja samade H&Mi pluuside peale, helistades samal ajal oma uue iPhone’iga parimale sõbrannale, et pisarateni kurta Bangladeshis toimunud tehase õnnetusest, kus hukkusid hoone kokkuvarisemise tõttu samu pluuse õmmelnud lapstöötajad, vahetades 5 minuti pärast liini, et helistada järgmisele parimale sõbrale, kellele kilgata H&Mi 70-protsendilisest allahindlusest. Naine teab, et kvantitatiivsus varjutab kvaliteedi.

9. Hallo! Hallo! Ema, kas sa kuuled mind?

Tüdruk vajab endiselt oma vanemate tähelepanu, helistades neile igal võimalikult momendil. Naine seevastu üritab ise oma olukordadega silmitsi seista ja hakkama saada. 

10. Ma abiellun Brad Pittiga

Tüdruku ideaalmehe portree ei vasta kaugeltki sellele, mida ta on («vahetuse» printsiipi mainides) ise suuteline vastu pakkuma. Ta unistab rikkast ülikonda kandvast ärimehest või Hollywoodi staarnäitlejast, olles ise samal ajal tagasihoidlik eluvõõras üliõpilane. Naine teab oma väärtust ja oskab ka sellele vastavalt omale sobiva partneri valida.     

Kas sa arvad, et naine/tüdruk on suuteline poissi/meest enda kõrval hoidma? 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles