Liisi Eesmaa presidendi vastuvõtust: külluslikud soengud ja meik jäägu pigem 80ndatesse

Linda Pärn
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Liisi Eesmaa
Liisi Eesmaa Foto: Kalle Veesaar

Moelooja Liisi Eesmaa jälgis huviga vabariigi aastapäeval presidendi vastuvõttu ja nendib, et mulje eestlaste stiilitajust jäi pigem hea, kuigi kohati oli näha, et külalised pingutasid veidi üle.

«Vahepeal sain ka veidi muheleda, aga see käib sellise suure rahvaspektaakli juurde,» tõdeb Eesmaa. «Mulle väga meeldis, et oli nii palju ilusaid puhtaid värve ja eesti disainerite loomingut. Nägin päris palju kobedaid kleite ja näha oli, et inimesed olid kõvasti vaeva näinud, aga kohati tundus, et ka üle mõelnud.»

Näiteks ei soovita moelooja vastuvõttudel ja ballidel kanda liiga «tehtud» soenguid nagu näiteks spiraallokke, sest nii võib juhtuda, et korraga palju meiki ja suur soeng võivad noore inimese hoobilt kümme aastat vanemaks teha. «Külluslikud soengud, meik ning rohkete detailidega rõivad võiksid olla pigem armas mälestus 80ndatest ja «Dallase» seebiooperi kuldajastust, sama kehtib õlasallide ja karusnahkade kohta,» soovitab ta. «Ma eelistaksin pigem paljast õlga kui salli, mis tervikuga üldse kokku ei sobi.»

Esileedi kleit moodustas Liisi Eesma sõnul kauni terviku koos ehetega. «Mulle sümpatiseeris eriti kleidi majesteetlik tõstetud kraejoon, kogu tulemus oli kokku maitsekas ja luksuslik. Kihvt oli ka, et Toomas kandis tunnuseks kujunenud kikilipsu asemel ehet! Ta on julge trendilooja!»

Kohe jäi Liisi Eesmaale silma Signe Kivi vallatu ja klassikalisi standardeid purustav look. «Mänguline flirt jaapani ja värvidega tegi tuju kohe rõõmsaks ja oli kunstnikule väga iseloomulik,» kiidab ta.

Eeskujulike näidetena toob moelooja esile ka Helen Sildna imelihtsa valge Marit Ilisoni disainitud volditud kleidi, mis sobis kandjale kui valatult. «Mai Palling leegitses kihvtilt Riina Põldroosi kleidis, näitlejanna Tiina Tauraite oli kui kuninganna Aldo Järvsoo korsetis ja tülliseelikus, väga kaunis ja naiselik oli Kerstin Kõre oma plisseeritud lillas kleidis, Urve Palo hiilgas fuksiaroosas Pohjanheimo kleidis, mida ta oli varem juba kandnud nagu teemant ja samuti kandis Ene-Liis Semper oma musta litterkleiti täiesti õigustatult juba mitmendat korda - kohe näha, et inimene tunneb ennast kui omas nahas!» tunnustab Eesmaa. «Ülle Sildmäe oli väga trendikas oma halli mitmekihilise kleidiga, mis paljastas jalad ja meeldis ka Maris Jesse lillekäsitlus - suured julged õied üle terve kleidi!»

Liisi Eesmaa enda moeloomingut kandis presidendi vastuvõtul neli külalist. Tiina Jürgens tellis Eesmaalt kevadiselt pastelse ja juugendlikult naiseliku siidkleidi. Disaineri selgitusel ilmestasid Jürgensi puhta vormiga kleidi puusadetaili hõbedased pärlid, mis moodustasid kiirtena dekoratiivsed kujundid.

«Temnikova & Kasela galerist Olga Temnikova sai endale kärtsrohelise kleidi, millel oli funky trükitud vööosa. Ta hankis sinna juurde veel ehtekunstnik Tanel Veenre kollektsioonist pärineva ainulaadse ja silmapaistva ööliblika tiibadega prossi,» lisab Eesmaa.

Liisi Eesmaa varasematest kollektsioonidest valisid omale kleidid Piret Simson ja Hanna Sinijärv.

«Kleite disainides ma mõtlen alati eelkõige just selle naise peale, kes seda kandma hakkab, trendid mind niiväga ei kõiguta, mind huvitab isikupära ja selle rõhutamine ning raamimine,» tõdeb ta ning lisab, et kleit ja kandja peavad omavahel hästi sobima. Näiteks on Tiina Liisi sõnul õrn ja haldjalik tüüp ning Olga väga energiline ja särtsakas kunstnikuhing, mistõttu said nad ka nii eriilmelised kleidid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles