Seitse asja, mida tasuks filmidiivadelt õppida

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sophia Loren
Sophia Loren Foto: Scanpix Sweden / Scanpix

Naisekehas pole alati lihtne ringi kõndida, hoolimata sellest, kui sale, pikk ja kaunis sa oled. Peale selle, et naisi avalikult jälgitakse ja sageli ka kommenteeritakse, tunnevad naised survet «ideaalsed» olla ning käituda ja riietuda vastavalt ühiskonna ootustele.

Pole siis ime, et taoliste asjade kõrval tekivad inimestel veidrad ettekujutused ilust ja tervest naisekehast. Ka paljud tuntud naised on võtnud sõna iluideaalide ja figuuri teemal ning rääkinud, millega nemad on tööalaselt pidanud kokku puutuma, kirjutab Huff Post.

Jennifer Lawrence ei võta jutule neid, kes talle dieetide pidamisest räägivad; Gabourney Sidibe suhtub oma välimusse huumoriga ja Rashida Jones tahab levitada sõnumit, et seksikas on võimalik olla rohkem kui ühel viisil.

Aga neist probleemidest on rääkinud ka filmidiivad, keda saame imetleda filmiklassikasse kuuluvatest linateostest. Ka aastaid tagasi puutusid näitlejannad Hollywoodis kokku eelarvamustega, kuidas üks naisnäitleja välja peaks nägema või kuidas end ülal hoidma. Siin on mõned tsitaadid, mida tasuks ka tänapäeval järgida.

1. Suhtumine on tähtis

Näitlejanna Sophia Loren on öelnud: «Ilu on see, kuidas sa end sisimas tunned ja kuidas see sinu silmades peegeldub. See ei ole midagi füüsilist.»

2. Õnn muudab kaunimaks

Audrey Hepburn ütles kunagi järgmise tarkusetera: «Mina usun, et õnnelikud tüdrukud on kõige ilusamad tüdrukud.»


Audrey Hepburn filmivõtetel

3. Iseennast tuleb armastada

Koomik ja näitleja Lucille Ball on öelnud: «Kõigepealt armasta iseennast ja kõik muud asjad saavad siis korda. Selleks, et maailmas midagi ära teha, tuleb tõepoolest ennast armastada.»

4. Ära lase ühiskonna iluideaalidel mõjutada seda, kuidas sa iseennast näed

Bette Davis oli veendunud järgmises: «Hollywood tahtis alati, et ma ilus oleksin, aga mina võitlesin realismi nimel.»

5. Jää oma väärtushinnangutele kindlaks

Ingrid Bergmanilt pärineb järgmine mõttetera: «Jää iseendaks. Maailm jumaldab originaale.»


Ingrid Bergman Roomas

6. Ära lase oma välimusel mõjutada seda, kas sind võetakse tõsiselt või mitte

Jean Harlow'lt pärineb järgmine mõte: «Kas ma pean tõesti alati kandma sügava dekolteega kleiti, et end tähtsaks muuta?»

7. Mõista, et vananemine pole midagi halba

Legendaarne näitlejanna ja oma ajastu sekspomm Brigitte Bardot on öelnud: «Igas vanuses on võimalik lummav olla, peaasi, et sa ise elaksid selles vanuses.»


Brigitte Bardot ja abikaasa Gunter Sachs

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles