Seitse asja, mida võiks enne magama minekut teha

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Pole tähtis, kui suurt pettumust sa päeva jooksul oled tundnud, magama ei tohiks kunagi vihase või kurvana minna. Selleks, et unekvaliteeti paremaks muuta, kogus portaal Genius Beauty kokku nõuanded, mida võiks enne uinumist teha.

Eemalda kreemijäägid rätikuga

Sellest pole kasu, et sa igal õhtul hinnalist kreemi näole kannad, sa pead ka selle jäägid eemaldama. Kui sa ei eemalda meiki või kreemijäänuseid näolt, siis võivad näole tekkida vistrikud ja põletik.

Mõtle positiivselt

Päeva jooksul juhtus kindlasti midagi, mida tasub positiivselt meenutada. Mõtle oma päeva üle ja leia sealt kas või mõni väike detail, mis sind naeratama paneks. Kui sa midagi ei leia, siis mõtle kas või sellele, et lõpuks ometi sai see hullumeelne päev läbi.

Söö tükike juustu või joo piima

Kaltsiumi imendumine toimub kõige paremini öösel. Hommikul ei pruugi sul olla piisavalt aega, et kaltsiumirikast hommikusööki süüa.

Tuuluta tuba

Värske õhk aitab paremini ja kiiremini uinuda.

Lülita teler välja

Teleri vaatamine hilja õhtul ergutab aju ja muudab uinumise raskemaks. Lisaks ei tasuks hilisõhtul vaadata näiteks uudiseid, sest negatiivsed uudislood võivad tekitada halbu unenägusid.

Loe raamatut

See, mida me enne uinumist loeme, jääb meile paremini meelde. See on kasulik teadmine näiteks neile, kes õpivad hilisõhtul ja loevad erinevaid koolitekste. Peale selle muudab raamatu või muu teksti lugemine rahulikumaks ja soodustab uinumist.

Mine sooja duši alla

Soe dušš aitab lõõgastuda ja muudab unekvaliteedi ning uinumise paremaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles