Kuus asja, mis iga päev meie elu kontrollivad

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Meile tundub, et oleme oma valikutes ja mõtetes vabad, aga kas oled kunagi mõelnud sellele, kui paljud asjad me elu kontrollivad?

Inimkond on niivõrd arenenud, kuid siiski on teatud asjad, ilma milleta me elada ei saaks. Elustiiliportaal Allwomenstalk toob mõned näited.

Raha. Kahjuks on raha üks neist asjadest, mis meie elu kontrollib. Öeldakse, et kõik head asjad elus on tasuta. Aga kõik vajalikud asjad võivad olla suhteliselt kallid, mõelge näiteks toidu, joogivee või elukoha peale. Lisaks sellele kipume me aeg-ajalt oma ihadele järgi andma ja lubame endale asju, mida me iga päev ei osta. Tulemuseks on see, et me tahame rohkem teenida, et me saaks omale teatud elustiili lubada.

Toit. Me vajame toitu, et saada energiat ja paljude jaoks on söömine üks nauditavamaid asju elus. Kahjuks dikteerib ühiskond meile, et peaksime olema saledad, trimmis kehadega ja seetõttu peaksime loobuma oma lemmikroogadest ning eelistama vaid tervislikku toitu. Pealegi seostatakse kõige maitsvamaid (ehk kõige ebatervislikumaid) toite haigustega, kõrge kolesterooli või vererõhu tasemega.

Suhted. Meid ümbritsevad inimesed armastavad meid ja suhtuvad meisse hästi. Kahjuks võivad partnerid või pereliikmed aeg-ajalt olla liiga kriitilised või kontrollivad. Suhted nõuavad tööd, pea meeles, et pole olemas poole kohaga sõpru või kallimaid.

Välimus. Tundub, et praegusel ajal on inimeste välimus ühiskonnas justkui kinnisideeks. Kui mõnes riigis peetakse saledaid naisi inetuteks, siis teistes riikides on sale figuur ihaldusväärne ja ülekaalulisi inimesi vaadatakse altkulmu. Hoolimata sellest, millises riigis sa elad, igal pool kehtivad teatud ilustandardid, mida me kõik teadlikult või alateadlikult järgime.

Kehakaal. Kehakaal on suhteliselt õrn teema, eriti naiste puhul. Kui sa oled liiga peenike, siis arvatakse, et sul võib olla söömishäire; kui sa oled liiga kogukas, siis arvatakse, et sul puudub igasugune enesekontroll. Kaalulahingus võitjaid pole.

Töö. Miks töö meie elu kontrollib? Sest me saame selle eest palka ja see viib meid tagasi kõige esimese punkti juurde. Me töötame rohkem, et rohkem teenida. Aga kui sa lased tööl end täielikult üle võtta, siis sa unustad ära, et vahepeal peaks elama ka. Eesmärgid on alati head, sest need ei lase sul lihtsalt läbi elu kulgeda, aga veendu, et kõik su eesmärgid poleks töö ja rahaga seotud. Vastasel juhul võivad su tervis ja armusuhted kannatada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles