Suupisted kartuli ja suitsuheeringaga

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Pille Petersoo

Nami-Nami toiduportaali juht Pille Petersoo soovitab Eesti sünnipäevaks ehteestilikke suupisteid musta leiva, kartuli ja heeringaga.
 

Kuigi me rahvuskalaks on valitud räim, sobib Eesti Vabariigi sünnipäevalauale väga kenasti ka teine meil levinud kala – heeringas. Siin on väikesed suupisted musta leiva, kartuli ja suitsuheeringaga. Kõige mõnusam jääb see suupiste kuumsuitsutatud heeringafileega, aga asendamiseks sobib ka suitsumaitseline heeringafilee (nt Kapten Grant, VICI), suitsutatud makrell ehk skumbria või mõni vähesoolatud heeringafilee. Vajadusel nõruta heeringafilee esmalt õlist kuivaks. Eriti maitsvad omaküpsetatud rukkileivaga!

Väikesed kartuli-heeringaleivad

•    6 viilu tavalist või täisteraleiba

•    määrimiseks võid

•    3–4 keedetud kartulit

•    2 suitsutatud heeringafileed

•    150 g paksemat hapukoort (nt 30% Saare Smetana)

•    musta pipart

•    värsket murulauku või sibulapealseid

Määri leivaviilud võiga ning lõika seejärel olenevalt leiva suurusest neljaks või kaheks. Koori kartulid ja lõika umbes 5 mm paksusteks viiludeks, aseta leivaviiludele.

Eemalda suitsuheeringalt nahk ja lõika kalafilee umbes 2 cm laiusteks tükkideks. Aseta kartulitele.

Tõsta igale suupistele teelusikaga paksu hapukoort. Jahvata veskist pipart peale ning kaunista murulaugu- või sibulavarrega.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles