Laine Randjärv: ma ei mõista, miks meie ühiskond ei aktsepteeri mehe ja naise vahelist sõprust

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Laine Randjärv möödunud aastal Eesti vabariigi aastapäeva presidendi vastuvõtul.
Laine Randjärv möödunud aastal Eesti vabariigi aastapäeva presidendi vastuvõtul. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Poliitik Laine Randjärv ütles Kroonikale, et läheb seekord presidendi vastuvõtule üksi.

Üksiolemise üle Laine ei kurda ja on oma eluga rahul. Oma positsiooni tõttu usub naine, et talle on arvatavasti ka keeruline läheneda. «See inimene, kes julgeb tulla minuga sõbrana kuhugi kaasa, peab arvestama, et teda peetakse kohe minu kaaslaseks. Ma ei mõista, miks meie ühiskond ei aktsepteeri mehe ja naise vahelist sõprust. Lihtsalt sõbraks olemist ja mõttekaaslust,» selgitab ta. «Kui mul on mõne mehega tore olla, siis ega seal rohkemat ei peagi olema.»

Kuigi Laine Randjärv pole enda ümber n-ö barjääri ehitanud, pole teda ka eriti välja kutsutud. «Samas, ega ma ise ka ei otsi kedagi,» möönab ta. «Kui see inimene peaks tulema, ju ta siis tuleb. Ehkki ma ei kujuta eriti ette seda inimest, kes suudaks nii aktiivse naise kõrval, kes on avaliku elu tegelane, vastu pidada… Kas teda üldse olemas ongi?» küsib Laine.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles