Kartuli-šokolaadimuffinid toorjuustuglasuuriga

Linda Pärn
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kartuli-šokolaadimuffinid toorjuustuglasuuriga
Kartuli-šokolaadimuffinid toorjuustuglasuuriga Foto: Ragne Värk

Ragne Värk tutvustab oma blogist kokkama.ee pärit põnevat kartuli-šokolaadimuffinite retsepti. Ragne sõnul pole ohtu, et kartul annaks küpsetistele maitset, sest see hoopis täiustab tekstuuri ning rõhutab muffinites tugevat šokolaadist maitset. Tänu kartulile jäävad muffinid mahlased ning nii šokolaadised, nagu oleks nende valmistamiseks seda maiust ohtralt kulunud.

Kartuli-šokolaadimuffinid toorjuustuglasuuriga (ca 20 tk)

4 dl jahu
4 dl suhkrut
1 tl vanillisuhkrut
2 dl naturaalset kakaopulbrit
1 tl küpsetuspulbrit
1 tl soodat
näpuotsatäis soola
2 dl õli
2 muna
1,5 dl kanget kohvi
400 g toorest kartulit (koorimata kogusena)

Glasuur:
300 g toasooja toorjuustu
2-3 sl hapukoort või Creme Fraiche´i
1dl 35-protsendilist rõõska koort
2-3 sl mett
0,5 tl kaneeli

Sega kuivained omavahel. Lisa juurde õli, munad, kohv ning kooritud ja jämeda riivipoolega riivitud kartulid. Sega ning aseta täidis võiga määritud muffinipanni aukudesse (võid kasutada ka muffinipannis muffinivorme). Küpseta 175 kraadi juures ca 20-25 minutit.

Glasuuri valmistamiseks sega toorjuust lahti, lisa segades juurde ülejäänud ained. Kata kreemiga jahtunud muffinid (võid kasutada tordipritsi või määri lihtsalt noaga kreem muffinitele).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles