Maaja Kallast: ärge minge vastuvõtule rõivaste, ehete ja kasukatega uhkeldama!

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maaja Kallast
Maaja Kallast Foto: Kadri Ratt

Etiketiõpetaja Maaja Kallast jagab Kroonikas Vabariigi aastapäeva puhul korraldatud vastuvõttudel osalejatele palju häid nõuandeid ning märgib ühtlasi ära, et pidulik üritus pole uhkeldamise koht.

«Kui otsustate õhturiietuse asendada rahvarõivastega, siis olgu see nii pealaest jalatallani, nagu traditsioon ette näeb. Rahvarõivais peaksid sel juhul olema nii mees kui naine,» toonitab Kallast ja toob eeskujuks Sandor Liive.

Enamasti on Kallasti sõnul nõutav riietus kutsel märgitud ja külalisel tasub endale selgeks teha, mis on garderoobis mis. «Näiteks juba 20. sajandi alguses asendati ülikallis suur õhtukleit kokteilikleidiga. Iga daam, kes otsib endale isikupärast rõivastiili, teab, et see ei tähenda mitte piirdumist ühel hooajal pakutavaga, vaid mineviku, oleviku ja tuleviku sidumist. Olevik pakub ju ajakohaseid detaile, milleta olemasolev garderoob tunduks igav ja vananenud, minevik esitab igihaljast klassikat, on alati moes ja moodustab garderoobi vundamendi,» selgitab etiketiõpetaja ja lisab, et ajavaimu tajumine, traditsioon ja tuleviku tunnetus on võrdselt olulised.

«Ärge minge kunagi vastuvõtule rõivaste, ehete ja kasukatega uhkeldama,» hoiatab Kallast. «Vältige frivoolset käitumist!»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles