Nõuandeid paaridele: kuidas arvete maksmist omavahel jagada

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Raha ajab inimesi tülli, see on fakt. Kui oled suhtes, siis võib arvete maksmine esialgu segadust tekitada, sest te ei tea täpselt, kuidas arveid jagada.

Arvete tasumist on paarisuhtes olles võimalik mitmel moel jagada, igal viisil on omad plussid ja miinused. Siin on neli kõige levinumat meetodit koos plusside-miinustega, kirjutab Pop Sugar.

Jagage kõik arved võrdselt pooleks

Üks lihtsamaid mooduseid on kõik arved võrdselt pooleks jagada. Ent see võib vastumeelsust tekitada, kui üks partneritest teenib vähem kui teine.

Jagage arved vastavalt oma sissetulekutele

Oletame, et ühe partneri palk on 500 eurot kuus ja teisel 1000 eurot. Sellisel juhul saab arvete tasumise jagada nii, et suurema palgaga partner maksab kolmandiku arvest ja ülejäänu jääb väiksema palganumbriga partneri kanda. Sel viisil võite kindlad olla, et maksate arveid vastavalt oma palgale ega kuluta liiga palju. Miinuseks on aga see, et kui ühe palka tõstetakse või langetatakse, siis peaksite oma arvete tasumise süsteemi ümber muutma.

Perekonna toitja maksab kõik arved

See on hea lahendus juhul, kui üks partneritest on lastega kodus ja ainult üks käib tööl. Selleks, et partnerite vahel ei oleks kibestumust, peaks kodus olev partner hoolitsema majapidamise ja kõigi koduste ülesannete eest. Sel viisil on mõlemal omad ülesanded ja kohustused tasakaalus.

Üks partner maksab kindlad arved

Veel üks levinud moodus arvete jagamiseks on see, et üks partner maksab näiteks elektriarve ja teine hoolitseb iga kuu, et veearve oleks makstud. Kuidas seda omavahel jagada? Kas üks partner naudib rohkem teleri vaatamist kui teine? Siis võiks elektri- või digitelevisiooniarve jääda tema mureks. Kas teine partner armastab vannis käia? Siis võiks tema maksta veearve. See ei pruugi küll tähendada, et arved on võrdselt jagatud, kuid sel viisil on hästi näha, millised harjumused on kulukamad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles