Mis värvi rõivastega tasuks töövestlusele minna?

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Mis värvi riietega läksid sa töövestlusele? Paljude arvates tuleks arvesse võtta seda, millisesse ettevõttesse vestlusele minnakse: kui tegemist on finantssektoriga või mõne muu ametliku ettevõttega, siis tasuks eelistada ühevärvilisi ja pigem tagasihoidlikke rõivaid; kui tegemist on loomingulise ettevõttega, siis lase oma fantaasia lendu.

Veebileht CareerBuilder viis tööandjate seas läbi küsitluse, et välja selgitada, mis värvi rõivastega kandidaate nemad eelistavad. Küsitluses osales peaaegu 3000 tööandjat, kirjutab GalTime.

Tööandjad soovitasid kõige rohkem kanda töövestlusel sinist värvi rõivaid (23 protsenti), teisele kohale hääletati musta värvi rõivad (15 protsenti). Kõige ebameeldivamaks värviks pidasid tööandjad oranži (25 protsenti).

Paljude tööandjate arvates näitasid tagasihoidlikumad värvitoonid - must, sinine, hall, pruun - professionaalsust. Siinkohal on välja toodud, milliseid isikuomadusi mis värviga seostatakse:

  • must - juhtimisoskus;
  • sinine - meeskonnamängija;
  • hall - loogilisus, analüüsivõime;
  • valge - organiseeritus;
  • pruun - usaldusväärsus;
  • punane - võim;
  • roheline, kollane, oranž, lilla - loomingulisus.

CareerBuilder tõi välja ka mõned nõuanded, mida tasuks töövestluse jaoks rõivaid valides meeles pidada:

Riietu vestluse paika silmas pidades, ent ära muutu liiga mugavaks. Sul on eelnevalt teada, kus töövestlus aset leiab, seega vali rõivaid vastavalt, kuid pea silmas, et su välimus oleks ikkagi läbi mõeldud.

Eelista neutraalseid toone. Meresinine, must, pruun ja hall on toonid, millega ei saa eksida. Kui soovid, võid oma riietusele aksessuaaridega värvi anda, kuid ära liiale mine.

Veendu, et rõivad oleksid sulle parajad. Liiga suured või liiga kitsad rõivad on ebamugavad ja see paistab välja. Rõivad võiksid kenasti kokku sobida su kehakujuga. Kui tarvis, lase rõivaid ümber teha.

Ära juhi tööandja tähelepanu mujale. Kirju lips, silmapaistvad mustrid ja suured ehted võivad tööandja tähelepanu mujale juhtida ning ta keskendub pigem su välimusele kui isikuomadustele. Töövestluse puhul tasuks eelistada väikeseid ja tagasihoidlikke mustreid.

Pööra tähelepanu detailidele. Vaata üle, et su jalanõud oleksid puhtad, riided poleks kortsus ja küüned ilusad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles