Seitse põhjust, miks suhtes olles on normaalne aeg-ajalt tülitseda

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Arvad, et ideaalne suhe on selline, kus partnerid on teineteisega kogu aeg nõus ega vaidle üldse? Muidugi võib ka selliseid suhteid eksisteerida, ent vaidlemine ja tülitsemine on tegelikult normaalsed suhte osad.

Allwomenstalk tõi välja seitse põhjust, miks suhtes olles on normaalne mõnikord tülitseda.

Tülitsemine vähendab pingeid

Mõnikord võib juhtuda, et üks asi on sulle juba tükk aega pinda käinud ja lõpuks on sul vaja tunded ning mõtted valla päästa. Oma tunnete avaldamine on alati tervislikum kui nende endas hoidmine. Kui sa hoiad muresid endale, siis hakkavad need sind seestpoolt hävitama ning sa võid partneri suhtes negatiivseks muutuda. Seega on mõnikord kasulik oma muremõtted päevavalgele tuua.

Tülitsemine näitab, et te olete normaalne paar

Olgem ausad, kõik tülitsevad ja vaidlevad. Kui keegi väidab vastupidist, siis ta kas valetab või ei taha ta tunnistada, et suhtes on probleeme. Kui partnerid hoiavad kõike endas ega tülitse üldse, siis võib see suhtele palju hullemini mõjuda kui aeg-ajalt vaidlemine. Tülitsemine näitab, et te olete normaalsed. See näitab, et te olete nagu kõik teised paarid.

Tülitsemine on aus

Tülitsemine võib olla ebameeldiv, kuid see on aus. See on tõeline. See näitab, mida sa tegelikult tunned. Ja sageli on vaidlemine ja tülitsemine tunduvalt täiskasvanum mõte, kui oma tunnete vaka all hoidmine.

Tülitsemine näitab, et te olete inimesed

Vaidlused näitavad alati üht asja: te olete mõlemad eraldi isiksused. Te ei mõtle täpselt samamoodi ja see on normaalne. Te mõlemad toote suhtesse midagi ainulaadset ja see on alati hea asi.

Tülitsemine aitab kompromissile jõuda

Vaidlemine pole kunagi meeldiv tegevus, vaevalt, et keegi seda tõeliselt naudib. Kuid vaidlemise juures on positiivne see, et vaidlused aitavad kompromissile jõuda. Pärast vaidlust on lihtsam probleemidele lahendusi leida.

Tülitsemine aitab tundeid jagada

Vaidlemine pole muidugi parim viis, kuidas partnerile oma tundeid väljendada, kuid vahel võib juhtuda, et partner ei kuula sind muul ajal kui vaid tülitsemise ajal. Tülitsemine aitab partnerile oma mõtteid edasi anda, kuigi see võib olla karmim kui muud võimalused. Mõnel juhul pole lihtsalt muud teha, ent tülitsemine ei tohiks olla kunagi esimene valik oma tunnete väljendamiseks.

Tülitsemine aitab oma õiguste eest seista

Kuigi suhtes tahetakse harmooniat saavutada ja hoida, ei tohiks kumbki partner tunda, et temast on justkui üle sõidetud. See tähendab, et mõnikord tuleb oma õiguste eest seista. Vahel võib sellest tekkida vaidlus ja kuigi see pole parim lahendus, on see siiski vaikimisest parem. Mõnikord on vaja suu lahti teha ja teistele märku anda, et ka sinul on omad piirid, mida ei tohiks ületada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles