Puuviljad ja marjad, mis aitavad kolesterooli vähendada

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Punased viinamarjad: need sisaldavad palju boori, mis aitab stimuleerida östrogeeni ja testosterooni tootmist.
Punased viinamarjad: need sisaldavad palju boori, mis aitab stimuleerida östrogeeni ja testosterooni tootmist. Foto: SCANPIX

Kas oled kuulnud, et halva kolesterooli taset on võimalik puuviljade abil kontrollida? Teatud puuviljad on eriti tõhusad halva kolesterooli vähendamiseks.

Lisaks on puuviljad heaks vahepalaks, kui üritad kaalu langetada ja energia taset tõsta. Oluline on see, et puuviljades oleks palju antioksüdante ja kiudaineid. Just need ained aitavad halva kolesterooli taset vähendada ja seda kontrolli all hoida. Järgnevalt on välja toodud puuviljad, mis aitavad kolesterooli vähendada, kirjutab healthmeup.com.

Tsitruselised, näiteks apelsin, sidrun ja laim, sisaldavad pektiini, kiudainet, mis vastutab halva kolesterooli vähendamise eest. Tsitruselistes on ühtlasi palju antioksüdante ja need tugevdavad arterite seinu.

Õunad on aasta läbi poodides saadaval ja on väga head puuviljad, mis vähendavad halva kolesterooli taset.

Viinamarjad on rikkalikud antioksüdantide poolest, mis aitavad kolesterooli taset vähendada ja parandavad kahjustatud arterite seinu.

Punane greip aitab vähendada halva kolesterooli taset. Greibis on antioksüdante ja greibi söömine aitab kolesterooli taset kontrolli all hoida.

Marjad on kasulikud ja vähendavad halva kolesterooli taset. Kõige kasulikum mari on kahtlemata mustikas, kuid kasulikud on ka maasikad ja vaarikad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles