Neli põhjust, miks seks võib halb olla

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Olgem ausad, sõna «seks» tõmbab alati inimeste tähelepanu. Nii naistele kui meestele suunatud ajakirjades ja portaalides on seks üks põhiteemadest. Me tahame, et seks oleks parem, pikem ja et seda juhtuks tihemini. Otsime G-punkti, arvukaid orgasme ja kõige erootilisemaid asendeid. Ja me eeldame, et iga kord linade vahel võiks olla kuum ja kirglik. Aga kas ikka on?

Kahjuks on nii, et mida pikem on suhe, seda vähem kogevad inimesed imelist seksi. See on üks põhjustest, miks paljude arvates on monogaamia vanamoodne. Aga siin on hea uudis: halva ja igava seksiga ei pea sugugi leppima. Peaksid hoopis probleemi tuvastama ja üritama seda lahendada, kirjutab YourTango.

Siin on neli levinud põhjust, miks seks võib halb olla:

Sa ei keskendu iseendale. Võib-olla sa ei julge paluda partneril teha asju, mis sulle meeldiksid, eriti juhul, kui tegemist on millegi teistsugusega. Võib-olla ei tea sa, mis tekitab hea tunde, sest sa pole seda veel kordagi kogenud. Oluline on meeles pidada, et kõik inimesed on erinevad ja kõigile sobivad erinevad asjad. See, mis ühel korral tundus hea, võib järgmine kord olla ebameeldiv. See, mis meeldib su sõbrannadele, ei pruugi sulle voodis sobida. Hea seksi nimel on tähtis oma keha tundma õppida ja partneriga informatsiooni jagada.

Sa ei keskendu partnerile. Hea seks pole vaid füüsiline, see on ka emotsionaalne. Kui sind huvitab vaid iseenda rahuldamine, siis võib seks sinu jaoks hea olla, kuid partneri jaoks mitte. Võib-olla oled sa niivõrd palju pornograafilisi filme vaadanud, et sul on tekkinud väärarusaam sellest, mida inimesed magamistoas naudivad. Võib-olla ei oska sa lugeda märke, mis viitaks sellele, kui kaugel partner rahulduse saamisega on. Hea seks tähendab seda, et te mõlemad olete hetkes koos, keskendute teineteise kehadele ja olete ka enda kehadega ühenduses.

Te olete langenud rutiini ohvriteks. Ajastusel on oluline roll. Kui sa müksad partnerit ja ütled: «On laupäeva õhtu, tead küll, mida see tähendab», siis oleks vast aega oma kombeid muuta. Kui sina ja su partner teate täpselt, milliste liigutustega vahekord algab ja kuidas lõppeb, siis seisate silmitsi probleemiga. Samad liigutused, erinev päev. Lahenduseks on harjumuste muutmine. Seetõttu ongi eriti erutav võõras kohas puhkusel olles seksida või teha seda mujal kui oma magamistoas.

Teil esineb suhteprobleeme. Kui suhe on hea, siis on ka seks hea. Kui suhtes on aga probleeme, siis see mõjutab ka teie voodielu. See on eriti tõene naiste puhul, sest naiste jaoks on seks seotud emotsioonidega. Kui suhtes esineb probleeme, siis on põhimõtteliselt välistatud variant, et seks partneriga on rahuldust pakkuv. Üritage teineteist kuulata ja oma probleemid magamitoast väljaspool lahendada, siis muutub ka seks paremaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles