Mahlane ja tervislik küpsekana

FOTO: Merrit Kiho

Mer-Meri kodurestorani perenaine Merrit Kiho õpetab valmistama kana, mis muu hulgas ammutab maitset apelsinist.

See retsept pärineb küll Rootsist, kuid on meie maja maitsemeelele ümber kohandatud. Just midagi seesugust, kust vastu kevadet ka turgutavaid vitamiine saab. Eriti tervislik, kui sööte roa kõrvale rohelist salatit, ei muud.

Kana apelsini ja granaatõunaga

•    üks tükeldatud broiler

•    3 apelsini

•    1 suur granaatõun

•    peotäis tüümianioksakesi

•    peotäis mündilehti

•    2 tl soolahelbeid

•    2 sl roseepipart

•    oliiviõli

•    musta pipart

•    3–4 küüslauguküünt

•    1 sl vedelat mett

•    1 dl oliiviõli

Aseta tükeldatud lind küpsetusnõusse.

Tee marinaad ühe apelsini riivitud koorest ja mahlast, hakitud ürtidest, uhmris kergelt purustatud roseepiprast, soolahelvestest. Vala lind sellega üle, nirista lihatükkidele ka väheke oliiviõli ja raputa peale pisut musta pipart. Hoia külmkapis 2–3 tundi.

Võta pool tundi enne ahjupanekut külmast välja. Lisa pannile teise apelsini sektorid. Küpseta 225-kraadises ahjus u 20 minutit.

Samal ajal tee kaste. Pressi nt sidruni-pressiga kolmanda apelsini mahl. Poolita granaatõun, ühest poolest pressi välja mahl, teisest õngitse seemned. Vala kõik kaussi, sega hulka mesi, 3–4 riivitud küüslaugu küünt, 1 dl oliiviõli.

Tõsta lind korraks ahjust välja, vala peale kaste ja küpseta veel u 15 minutit.

    Tagasi üles