«Moepeegel 2014» moe-show Tallinna 32. keskkoolis

Anu Saagim
, Elu24 peatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Neljapäeva õhtul toimus Tallinna 32. keskkoolis värvikas moe-show «Moepeegel 2014» .

Moepeegli eesmärgiks on juba teist aastat järjest olnud elavdada noorte loomingulist initsiatiivi ja fantaasiat, anda esinemiskogemusi, arendada koostööd ja sõprussidemete loomist nii läbi selle sündmuse korraldamise kui ka esinemise.

Kohal oli ka auväärne žürii, kelle ülesandeks oli hinnata osalejate poolt loodud kollektsiooni vastavust teemale, uudsust, ühtsust, idee teostust, õmblemistöö/teostamise kvaliteeti, fantaasiat ning viimistlust. Samuti hinnati muusika, soengute ja meigi sobivust kollektsiooni kui tervikuga.

Saage tuttavaks noorte disaineritega:

 Ingrid Pajo 11.d

"Hingerahu"

Kollektsiooni tutvustus: Voodilinade vahelt ei tahai mõni kord välja tulla, aga tuleb ärgata elu unenäost ning märgata, et ka inimene on loodus. Loodus toob rahu hinge.

Gerttu Kaunismaa ja Maarja- Liis Mäeste 12.d

"I am a god»

Kollektsiooni tutvustus: Õhus on hirmu. Õhus on ärevust. See kollektsioon esindab inimest, kes on elujõuline, enesekindel ja üle ka oma kõige hirmsamast unenäost. See inimene on kartmatu ja kõikvõimas.

Kertu-Liis Rannik, Kirke Mardim, Gretel Kahju 6.a

 "Tähtede lend"

Kollektsiooni tutvustus: Nad tahtsid tuua teieni midagi, mis seostub neile sõnaga Universum. Sellega seoses tulevad neile silmade ette sinises taevas säravad tähed ja sabagatähed. Kuna Moepeegli pealkirjaks on "Me teame universumist rohkem, kui universum meist" oli nende eesmärk tuua teieni midagi erilist ja vapustavat. Nende loomingut tehes inspireerisid neid kaunid taevas säravad tähed. Nende loomingut nähes tekib teil tunne justkui te hõljuksite taevas ja silmaksite kohapeal neid taevatähti.

Britt Lauren Märk ja Hannele Õiglane 10.c

"Your Body is the Piece of the Universe You´ve Been Given"

Kollektsiooni tutvustus: Meie kollektsioon sisaldab rõivaid, mis meile meeldivad ja mida me kanda tahame. Kollektsioonis on tütarlapselikud ning samas ka naiselikud seelikud, pluusid ning kleidid. Rõivad on disainitud põhimõttel, et neid saaks igapäevaelus kanda. Mainimata ei saa jätta pidulikemaid üritusi. Kasutasime õrnu ning kergeid kangaid, mis lisavad välimusele omamoodi erilisust ja uudsust.

Tõnu Tamm 12.d

"Sabotage"

Kollektsiooni tutvustus: Kollektsioon Sabotage on koolitüdrukuliku tagasihoidlikkuse ja naiselikkuse sümbioos. Kavalus, lihtsus ja salapära. Kui naine oleks ka klaasist, ei paistaks ta ikkagi läbi.

Birgit Alev 11.c

"The Nifty Fifties"

Kollektsiooni tutvustus: Viksid viiekümnendad oli aeg mil me ei teadnud universumist ja avakosmosest suurt midagi, hoolimata suurest uudishimust. Kollektsioon saigi inspiratsiooni sellest kümnendist. Kollektsiooni näol võiks öelda, et : Ignorance is bliss.

Gerda Vollmann 11.b

"The shady ladies"

Kollektsiooni tutvustus: Salakavalad võrgutajad universumi tumedalt poolelt. Olge valvel, nende ilu võib olla saatuslik.

Mariliis Kurvits ja Kerli Laidsalu 12.a

"Joline"

Kollektsiooni tutvustus: Kollektsiooni nimi Joline pärineb 1973 aastal artisti Dolly Partoni laulust, millega imekaunis Dolly üritas rahvani tuua oma naiselike võlusid ning harmooniat mehe ning naise vahel. Saades inspiratsiooni Dolly Partoni laulust, iseloomustab ka meie kollektsiooni ülim naiselikus, elegants ning harmoonia naise ning mehe vahel. Sellist sümbioosi võibki võrrelda tundega mis tekib kui vaadata tähistaevast. Usume, et suudame teieni tuua killukese meie üüratu suurest universumist.

Merily Pärn 12.d

 "Something Blue"

Kollektsiooni tutvustus: Kas me ikka teame universumist rohkem? Meie kohal on imeilus sinine taevas ja õrn pehmed pilved, kuid mis saab meist pärast? On ju ilus mõelda, et sinna me suundumegi...

Jonna Lisa Nõmmik 11.d

 "Austerity"

Kollektsiooni tutvustus: Universumi mudeli kohaselt me elame valge augu sees olevas mustas augus. Ekstreemne lihtsus suudab niimõnigi kord öelda rohkem, kui abstraktne ekspressionism.


Žürii andis välja:

I KOHT Gümnaasiumi võitja - Jonna Lisa Nõmmik 11.d "Austerity"

I KOHT Põhikooli võitja - Grete Kahju, Kirke Mardim ja Kertu-Liis Rannik 6.a "Tähtede lend"

II KOHT - Ingrid Pajo 11.d "Hingerahu"

III KOHT - Tõnu Tamm 12.d "Sabotage"

Elu24 lemmik - Gerda Volmann 11.b "The shady ladies"

Publiku lemmik - Tõnu Tamm 12.d "Sabotage"

Parim naismodell - Meriliis Kahju

Parim meesmodell - Ailar Väärtmaa

Vaata pilte ja videot!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles