Nippe, kuidas lõikerooside eluiga pikendada

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Armastuse väljendamiseks on rooside kinkimine üks parimaid viise. Kui saad valentinipäevaks roose, siis peaksid teadma ka seda, kuidas nende eest hoolt kanda, et roosid võimalikult kaua vastu peaks.

Roosifarmi Passion Roses ekspert Deborah De La Flor jagas Yahoo! Shine'is nõuandeid, kuidas rooside eest peaks hoolitsema.

1. Üksiku roosi jaoks on ideaalne kitsas vaas. Väike veereservuaar on piisav, et roosi vars püsiks niiskena ja roos värskena.

2. Täpselt nagu inimene, vajab ka roos joogiks puhast vett. Roosi varres asuvate kapillaaride kaudu saab vesi liikuda õienupuni. Õis vajub longu, kui varres olevad kapillaarid on blokeeritud. Vaasis olevat vett tuleks iga kahe-kolme päeva tagant vahetada, et roos püsiks kaua ilusana. Kui lille(de)ga oli kaasas ka väike taimedele mõeldud vitamiinipakike, siis tasuks ka see vee sisse tühjendada, sest see on mõeldud bakterite hävitamiseks ning selles on õiele vajalikke toitaineid.

3. Iga kord, kui vahetad roosi vett, lõika ka lille vart, et lill saaks paremini vett tarbida.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles