Kohviku Spirit asemele tuleb restoran Kaks Kokka

, Tallinncity.ee vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Martin Meikas.
Martin Meikas. Foto: Mihkel Maripuu

Märtsi lõpus avab Tallinnas kohviku Spirit ruumides Mere puiesteel uksed uus restoran Kaks Kokka, mis hakkab restoraniga Ö jagama nii meeskonda kui kööki. Restorani Ö ja uue restorani Kaks Kokka peakokkadena asuvad ametisse Martin Meikas ja Ranno Paukson.

Juba tuleval nädalal algavad restoranide ühises köögis renoveerimistööd, mistõttu jäävad mõlemad restoranid esialgu veel külastajaile suletuks, et alustada planeeritult kuu aja pärast juba uue menüü ja meeskonnaga.

Restoranide töös ka äripartneritena kaasa löövate Pauksoni ja Meikase sõnul jätkab restoran Ö oma tuntud headuses fine dining lipu all ning eelistatult kvaliteetsest kodumaisest toormest valminud menüüle annab uuema vormi kokkade endi nägemus, mida on lihvinud kogemused tuntud restoranides nii meil kui mujal. «Rõhk saab olema toorainel, mis on parim just antud hetkel ning vastavalt sellele hakkab vahelduma ka menüü.Kindlasti tahame sisse tuua ka Eesti vanu traditsioonilisi toiduvalmistamise tehnikaid,» selgitas Paukson.

Uus restoran Kaks Kokka hakkab tegutsema senise Kohvik Spiriti ruumides ning asub jagama restoraniga Ö nii meeskonda kui kööki, jäädes oma olemuselt naabriga võrreldes siiski lihtsamat joont hoidvaks. Kahes Kokas valmivad toidud on Meikase ja Pauksoni sõnul suuresti meeste endi lemmiktoidud, millega nad heal meelel ka oma sõpru kostitavad. Menüü iseloomu ei lase peakokad määrata ei kindlal riigipiiril või ilmakaarel - kõige aluseks jääb siingi hea, värske ja valdavalt Eestimaine toidumaterjal.

Meikas ja Paukson on head sõbrad juba enam kui kümme aastat ja koos on töödki tehtud pea sama kaua. Saaremaalt pärit mehed on töötanud Pädaste mõisa restoranides Alexander ja Neh ning kogemusi on saadud lisaks mitmest Michelini tärnidega pärjatud restorani köögist nii Skandinaavias kui mujal Euroopas.

Sparkling Groupi kuuluvad restoran Ö ja kohvik Spirit on edukalt tegutsenud üle kümne aasta. Ö on aastate jooksul pälvinud kõrgeid kohti Eesti 50 parima restorani seas ning on olnud kasvulavaks paljudele tublidele ja tuntud kokkadele. Kohvik Spirit on andnud oma panuse Eesti kohvikukultuuri tekkimisse ning on võitnud auhindu Hõbelusika konkursil ja olnud aastaid pea ainsa kohvikuna märgitud ka 50 parima restorani seas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles