Neli põhjust, miks sa ei saanud soovitud töökohta

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Kõigil meil on erinevad unelmate töökohad. Kahjuks on aga nii, et kui me lõpuks leiame töökuulutuse, mis meile sobib, siis ei pruugi me seda kohta ikkagi saada. Võib-olla jõuame teise vooru või isegi kolmandasse, kuid saame lõpuks eitava vastuse.

Ent on aeg lõpetada virisemine töökohtade üle, millest sa ilma oled jäänud. Äkki on asi sinus ja sa peaksid midagi muutma? Siin on neli põhjust, miks sa soovitud töökohast ilma jäid, kirjutab iDiva.

Sinu CV pole silmapaistev

Töökohad on erinevad ja sellest tulenevalt tuleks ka oma CVd muuta nii, et see sobiks kindlale kohale kandideerimiseks. Enne, kui hakkad uuele kohale kandideerima, vaata oma CV kriitilise pilguga üle ja mõtle, kas see vastab töökuulutuses toodud nõudmistele. Täienda või muuda oma CVd, kuid ära valeta.

Sa ei teinud kodutööd

Enne töövestlusele minekut on äärmiselt oluline end selle firma tegemistega kurssi viia. Hea oleks ka see, kui tead, kes sind intervjueerima hakkab. Kui lähed vestlusele ilma taustauuringut tegemata, siis sa ei saa süüdistada teisi, kui töökohta sulle ei pakuta. Sa peaksid olema entusiastlik ja pole paremat viisi oma entusiasmi väljendamiseks, kui näitad, et sind huvitab antud ettevõte.

Sa olid liiga närviline

Töövestlusel on täiesti loomulik see, et sa oled natukene närvis. Aga kui sa oled niivõrd närvis, et suudad vaevu rääkida, siis pead end kokku võtma veel enne oma CV saatmist. Harjuta peegli ees rääkimist, et enesekindlust suurendada. Võid paluda abi ka mõnelt pereliikmelt või sõbralt. See, kuidas sa end esitled, on töövestlusel väga oluline. Ürita olla enesekindel.

Ettevõte polnud sinu jaoks õige

See võib tunduda uskumatuna, kuid vahel selgub, et ettevõte, milles töötamisest oled sa pikka aega unistanud, ei sobi sulle. Sinu ettekujutus sellest tööst ei pruugi ühtida reaalsusega. See ei tähenda, et sinul või sellele firmal oleks midagi viga, te lihtsalt ei sobi kokku ja vahel juhtub nii. Ära sellepärast liigselt kurvasta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles