Üllatavaid viise, kuidas igapäevaseid esemeid taaskasutada

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kasuta paberist kohvifiltreid popkorni või kommide pakkumiseks.
Kasuta paberist kohvifiltreid popkorni või kommide pakkumiseks. Foto: SCANPIX

Taaskasutus on viimasel ajal väga populaarne. Lisaks sellele, et rõivastele ja mööblile saab uue elu anda, saab taaskasutada ka kõige tavalisemaid igapäevaseid asju, mis muidu prügikasti lendaks.

Kuidas kasutada igapäevaseid asju uudsel moel? MSN Glo toob mõned näited.

Jahuta jooke õhupallidega

Täida värvilised õhupallid tassitäie veega ja pane need enne suurt pidu jääkappi. Kui pallid on jäätunud, saab neid kasutada jäänõus jääkuubikute asemel. Õhupallides olev jää hoiab jooke jahedana, kuid ei muuda joogipudeleid märjaks.

Paki kingitused sibulavõrku

Kui soetad sibulaid või näiteks mandariine võrgus, siis jäta võrk alles. Seda saab hiljem kasutada efektse kingituse ümbrisena. Paki kingitus kõigepealt ühevärvilisse paberisse ja seejärel tõmba paberile ümber puuvilja- või sibulavõrk. Vaata siit! Originaalne, kas pole?

Hoia nõelu või kirjaklambreid kreemipurgis

Mõned kreemipurgid on liiga kaunid, et neid lihtsalt minema visata. Kui kreem saab otsa, pese topsik korralikult puhtaks ning saad selles hoida näiteks nõelu, naelu või kirjaklambreid.

Paku popkorni paberist kohvifiltrist

Kas mäletate veel koonusekujulisi kohvifiltreid? Neid on hea kasutada näiteks popkorni või kummikommide hoidikutena, kui korraldate kodus filmiõhtu. Kohvifiltrid on piisavalt väikesed ja nii saab kontrollida, et keegi maiustustega üle ei pingutaks.

Õllekarbist saab hea pikniku korvi

Mõningad õlled on poes müügil papist karbis, millel on hoidmiseks spetsiaalne sang ning hoidikud kas nelja või kuue õllepudeli jaoks. Kuna need karbid on suhteliselt tugevad - nad peavad ju tagama maksimaalselt kuue klaasist õllepudeli turvalisuse -, siis saab neid hästi kasutada piknikule minnes näiteks joogikorvina või sinna saab ka panna nt soola- ja pipratopsi, ketshupi, noad-kahvlid ja muu vajaliku. Vaata siit!

Hoia telefoni kassetiümbrises

Kas su nutitelefon kipub töölaual pidevalt paberite alla kaduma? Otsi kodust mõni vana kassetiümbris ja keera see tagurpidi lahti (see osa, mille sisse muidu kasseti lükkaksid, jääb viltuses asendis ülespoole) ning sellest saab ideaalne telefonihoidja. Vaata siit!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles