Alla Pugatšova taas emarollis

Verni Leivak
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: ITAR-TASS / Scanpix

Venemaa primadonna Alla Pugatšova on osanud kogu elu tähelepanu nautida. Pärast aktiivse kontserttegevuse lõpetamist aitavad tal uudisvoos püsida septembris surrogaatema abil sündinud kaksikud Garri ja Jelizaveta.

Aprillis 65. sünnipäeva tähistava Alla Pugatšova uus emaroll – tal on ka 42-aastane estraaditähest tütar Kristina Orbakaite – tabas Venemaa üldsust mullu oktoobris nagu välk selgest taevast. Loomulikult on lapsukeste isa Pugatšovast 27 aastat noorem humorist ja saatejuht Maksim Galkin, kellega ta pärast pikka kuramaaži kolm aastat tagasi abiellus ning Moskva-lähedasse Grjazi külla püstitatud, kümneid miljoneid eurosid maksvasse naeruväärselt toretsevasse lossi kolis. Galkin on väitnud, et kuulis alles pärast Pugatšovaga abiellumist, et too on eelmise kümnendi algul, elades oma eelmise kaasa Filipp Kirkoroviga, lasknud oma munarakke sügavkülmutada.

Paari lähimasse sõprade ringi kuulujad said kaksikute sünnist teada lossis toimunud sõbralikul õhtusöögil, ning nende sõnul oli lauljanna  erakordselt õnnelik. Üks Pugatšova eksmeestest, filmirežissöör Aleksandr Ste­fanovitš, kes Pugatšovast praegu eluloolist mängufilmi väntab, oli aga õnnitlustega vaoshoitum.

«Tahaksin õnnitleda hoopis seda täiesti tundmatut ema, kes oma lapsed ära kinkis. Loodan, et ta teenis hästi,» lausus Stefanovitš uutest ilmakodanikest kuuldes.

Surrogaatemaks osutus 30-aastane Jelena Širina Kaasanist, kes telekanalile Rossija 1 antud intervjuus mainis, kui oluline oli end eelkõige psühholoogiliselt ette valmistada. «Mul polnud raske lapsi ära anda, sest teadsin, et teen sel moel kedagi õnnelikuks,» rääkis helesiniste silmadega, ent muidu täiesti keskpärase välimusega blond naine.

Alla Pugatšova viibis isiklikult sünnituse, täpsemalt öeldes keisrilõike juures. Lapsed võttis vastu Moskva-lähedase Lapino erakliiniku arst Mark Kurtser, kes 15 aasta eest Kristina Orbakaite teise poja sünnilegi kaasa aitas. Maksma läks see «lõbu» vaid 690 000 rubla.

«Esimene mulje oli, et mulle sündisid lapselapsed. Teisel päeval, mil nendega juba koos olin, hakkasin mõistma, et need on ikkagi minu lapsed,» rääkis Pugatšova ühes teleintervjuus, lisades, et kaksikud hakkavad kandma isa perenime. Poisile pandi nimeks Garri, sest ta meenutanud primadonnale Harry Potterit, ehkki detsembris toimunud ristimisel pidi – vähemasti esialgse plaani järgi – temast saama Igor. Poiss olevat isasse, tütar Jelizaveta aga meenutavat väga lauljannat ennast.

Maksim Galkin on kinnitanud, et tema naine on  suurepärane ema. Äiutab ööselgi lapsukesi, kui vaja, söödab neid ja vahetab mähkmeid, mis sest et tööle on võetud ka kõrgelt koolitatud lapsehoidja.

Pugatšova loodab, et tal jätkub tervist ja jõudu, nägemaks kaksikute täiskasvanuks saamist. «Tahan, et jõuaksin neid kasvatada ja näha, et neist on saanud head, targad, ilusad, hästikasvatatud ja haritud lapsed,» on ta öelnud.

Kui algul nägid imikutest tehtud pilte vaid väljavalitud, kellele Pugatšova neid mobiiltelefoni ekraanilt näitas, siis tänaseks on kõigi venemaalaste huvi rahuldatud. Läinud aasta lõpul olid Galkin ja Pugatšova telekaamerad lausa lossi lubanud, et lapsukesi ja ennast kogu ilmarahvale näidata.

HUVITAVAID SEIKU ALLA PUGATŠOVA ELUST

•    Sündinud 15. aprillil 1949. aastal Moskvas; isa Boriss oli jalatsivabriku asedirektor, kellele mõisteti majanduskuriteo eest kolm aastat vabadusekaotust, ema Zinaida töötas tehase kaadriosakonna juhataja asetäitjana; vaarema Maria olnud tuntud ravitseja ja ennustaja.

•    Pugatšova repertuaaris on üle 500 laulu, ta on üllitanud 17 originaalalbumit, plaatide kogutiraaž on üle 250 miljoni eksemplari.

•    Lõpetas 1968. aastal Moskva Ippolitov-Ivanovi nimelise muusikakooli koorijuhina, 1981. aastal Lunatšarski-nimelise teatriinstituudi muusikateatri lavastajana

•    Mängufilmis «Naine, kes laulab» kasutas oma laulude autorina pseudonüümi Boriss Gorbonos.

•    1977. aastal andis soolokontserdi, mida transleeriti otse kosmoselaeva Sojuz-26 pardale; 1988. aastal esines maailmakuulsas Carnegie Hallis New Yorgis.

•    Pääses 1980. aastal napilt sarimõrvar Anatoli Nagijevi käest, kes oli eelnevalt tapnud kuus Pugatšovat meenutavat naist.

•    Sai 1987. aastal, pärast Peterburi hotellis Pribaltiiskaja korraldatud skandaali, lühikese eetrikeelu.

•    Osales 1997. aastal Dublinis

Eurovisioonil, saavutas 15. koha

ja Eestilt 7 punkti. Tegelikult pidanuks laulu «Primadonna» esitama laulja Valeri Meladze, kes aga ootamatult haigestus.

•    Kui hääbus abielu Filipp Kirkoroviga, elas aastail 2002–2005 Moskva hotellis Baltchug Kempinski, ent isegi 2005. aastal Kiievis peetud Eurovisioonil etendasid nad armunud paari.

•    2009. aasta andmeil kuulub Pugatšovale 500-ruutmeetrine korter Moskva kesklinnas ja maamaja Berežki külas.

•    Teenis ajakirja Forbes andmeil 2011. aastal 4,8 miljonit dollarit.

•    Aastail 2007–2012 tegutses Venemaal, Moldovas ja Ukrainas raadiojaam Alla; lõi 1990ndate lõpul jalatsi- jt nahktoodete brändi Alla Pugachova, eelmisel kümnendil tegutses Krasnodari krais lühikest aega kartulikrõpsuvabrik.

•    On kirjutanud oma versiooni Venemaa hümnist.

•    Tuntuselt Venemaa kolmas isik pärast Vladimir Putinit ja Dmitri Medvedevit; mõjukuselt Venemaa teine naine  pärast Valentina Matvijenkot.

•    Olnud abielus leedulasest tsirkuseartisti Mikolas Orbakasega (1969–1973), filmirežissöör Aleksandr Stefanovitšiga (1977–1981), kontserdikorraldaja Jevgeni Boldiniga (1985–1993), laulja Filipp Kirkoroviga (1994–2005) ja humorist Maksim Galkiniga (kooselu aastast 2005, abiellusid 2011. aastal ja pulmapeo maksis kinni kõmuajakiri, saades vastu eksklusiivset materjali).

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles