Viis talvist toitu, mis parandavad ainevahetust

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Ainevahetus vastutab selle eest, kui tõhusalt kasutab keha toidust saadud energiat. Seega pole mingi ime, et paljud inimesed tunnevad ainevahetuse pärast muret, eriti siis, kui nad üritavad oma toitumist jälgida.

Kindlustamaks, et ainevahetus oleks ka külmal perioodil korras, lisa oma menüüsse järgmisi toiduaineid, soovitab terviseportaal healthmeup.com.

Maguskartul ehk bataat on üks kõige tervislikumaid toiduaineid, mida talvel süüa. Selles on palju kiudaineid, B-vitamiini ja magneesiumi, mis parandavad ainevahetust. Lisaks alandab see glükeemilist indeksit ja tekitab pikaks ajaks täiskõhutunde. Maguskartulis on ka beetakartoteeni, mis muudab immuunsüsteemi tugevamaks.

Kausitäis kuuma tomatisuppi mõjub talvel äärmiselt turgutavalt, aga kas teadsid, et see on hea ka su ainevahetusele? Tomatisupis olevad antioksüdandid aitavad võidelda mürkainetega, mis tekitavad haigusi. Tänu sellele on keha haigustest vaba, ainevahetus normis ja immuunsüsteem tugev.

Õunad ja pirnid on tuntud selle poolest, et nad parandavad ainevahetust ja kiirendavad kaalulangetust. Neis on ka palju pektiini, mis seob vett ja piirab rasva kogust, mida keha saaks sisse imada.

Kaalikas on talvel hea toiduaine, sest see on tervislik ja mõjub organismile puhastavalt. Kaalikas viib kehast välja liigsed mürkained ja lima. Lisaks on neis ka palju C-vitamiini, mis on looduslik ravim ainevahetuse parandamiseks ja immuunsüsteemi tugevdamiseks.

Kuum kakao on maitsev jook, mis parandab ainevahetust ja meeleolu. Selles on antioksüdante, mis on võimelised aeglustama vananemisprotsessi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles