Kuidas mõista mehe kehakeelt?

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Kui keegi ütleks sulle, et mine selle noormehe juurde ja flirdi temaga, teaksid sa iseenesest, mida teha. Temaga suheldes oleks sinu kehakeelest nii alateadlikult kui teadlikult näha, et oled temast huvitatud. Seda näitavad selgelt sinu lai naeratus, juuste puudutamine, uje ettepoole nõjatumine ja noogutused mehe kõne ajal.

Neid mitteverbaalseid suhtlemismeetodeid kasutate te ka edaspidi iga kord kui kohtute. Ka siis, kui saate kokku, et lahku minna või kui sõidate mesinädalatele (oleneb, kuidas teil läheb). Kas te seda ka iga kord ise märkate, on iseasi, kirjutab Fox Newsi ajakiri.

Kaaslase leidmisel tuleb kasuks, kui õpid mehe kehakeelt kas või mingilgi määral tõlgendama. Heal kohtingul saad kindlust, et ta on sinust sisse võetud, kehvemal kohtingul säästad end piinlikkusest, kui märkad, et sinu lood töökaaslastest tunduvad talle surmigavad. Kui ta ei vaevu sulle hetkekski silma vaatama ja silmitseb vaid teisi inimesi ruumis, võid olla kindel, et teisele kohtingule ta sind ei kutsu.

Vaistlikult tead, et mehe näoilmed, žestid ja käitumine näitavad tema emotsionaalset seisundit, kuid kõige selle ükshaaval tõlgendamine on nii keeruline, et ajab sind aina suuremasse segadusse. Uuringud on näidanud, et inimesed peavad oma kehakeele tõlgendamise oskust palju paremaks kui see tegelikult on. Arvestada tuleb ka seda, et kasvatus ja kultuuriruum mõjutavad oluliselt seda, kuidas me kehalist suhtlust tajume.

Sellele vaatamata tasub endale teatud põhitõed selgeks teha, et vajalikul hetkel olla pisut teadlikum. Järgnevalt on välja toodud mõned levinumad kehakeelevõtted, mida inimesed kohtingutel kasutavad.

Positiivne kehakeel ehk mees on sinust huvitatud

  • Ta vaatab sulle periooditi väga pikalt otsa.
  • Ta liigub sulle lähemale või nõjatub sinu poole.
  • Aeg-ajalt põrnitseb ta põrandat või vaatab kõrvale, sest on häbelik või närvis.
  • Ta käed liiguvad vabalt ja ei ole rinnal risti.
  • Ta naeratab siiralt. Ehe naeratus on äratuntav ka silmades, võltsnaeratuse puhul liigub vaid suu.

Negatiivne kehakeel ehk mees pole sinust huvitatud

  • Ta taganeb või liigub sinust eemale.
  • Ta kinganina/varbad on suunatud sinust eemale või ukse poole.
  • Ta käed või/ja jalad on periooditi pikemat aega ristis.
  • Ta kratsib aeg-ajalt oma nina, silmi või kukalt.
  • Ta vaatab tihti sinust mööda ja silmitseb teisi inimesi ruumis selle asemel, et sulle silma vaadata.

Kehakeele tõlgendamine oleneb suuresti kontekstist ja seda ei saa võtta üks-ühele. Kui mees paneb korraks käed risti rinnale, ei tähenda, et ta tahab sind kohe maha jätta. Kas sõite just suure portsu India toitu? Sellisel juhul võib sama kehahoiak näidata, et tal hakkas kõht valutama. Võib-olla sügab ta oma nina, sest tal on allergia. Võib ka olla, et ta on eriti häbelik ja ei suuda pelgalt närvipingest sulle pikalt otsa vaadata.


Ära tee ühe vihje põhjal liigseid järeldusi ja arvesta pigem mitme märgi kokkulangevust, et paremini mõista, milline on tema huvi sinu vastu. Üldiselt näitab mehe suuremat huvi välja see, kui ta kasutab võimalust sinu puudutamiseks – näiteks riivab su otsmikku, silitab põske või võtab ümbert kinni. Hea märgina võid arvestada ka seda, kui mees seisab sirgelt sinu lähedal; naerab su naljade peale; ütleb midagi naljakat ja vaatab koheselt sinu poole, et su reaktsiooni näha; seisab sinu ja teiste vahele, et sind ülejäänud seltskonnast eraldada.

Füüsiline eemaldumine näitab omakorda hästi, et pole veel mõtet oma nime tema perekonnanimega kokku sobitada. Pane tähele, kui kohtingukaaslane püüab teie vahele selget piiri tõmmata - ta näoilme on jäik ja ta nõjatub tahapoole ning vaatab pidevalt üle sinu pea, et näha, kes uksest sisse astub.

Sinu vaimse tervise huvides on parem, kui sa ei läheks kehakeele tõlgendamisega liiale. Lõppude lõpuks võib ju sulle kohtingu ajal tunduda, et mees on eemalehoidev, kuid kui ta sind järgmisel päeval jälle välja kutsub, on ju siiski võimalus, et ta huvi pole kadunud.

Pane tähele ka seda, kuidas sa ise käitud, sest see võib mõjutada tema käitumist. Naiste ja meeste kehakeel on küll mõneti erinev, kuid te mõlemad käitute enam-vähema samade reeglite järgi. Naistel on ehk flirtimisel varnast võtta pisut rohkem trikke kui meestel.

Kui tahad kindel olla, et saadad välja õigeid signaale, harjuta oma näoilmeid peegli ees või palu sõbrannal öelda, kui ta märkab, et mõni sinu ilme või liigutus reedab, mida sa mõelda võid. Nõnda saad kõike seda rohkem enda kasuks pöörata. Kui sul on halbu harjumusi (näiteks üleolev silmade pööritamine), siis proovi neist loobuda.

Vaata ka huvitavat videot samal teemal!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles