Millised tunnusjooned on meestel, kes petavad?

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Teatud märgid truudusetusest on ilmselged: huulepulga jälg pluusikrael, naise parfüümi lõhn meie riietel ja pühapäevaõhtused ärikohtumised. Ent on ka vähem silmatorkavaid tunnusjooni, mida kõik petvad mehed jagavad.

Kui allpool nimetatud tunnusjooned iseloomustavad sinu meest ja su sisetunne ütleb, et midagi on korrast ära, siis peaksid mehega ehk sellest rääkima, kirjutab Woman's Day.

Ta on saladuslik, eriti oma telefoni osas. Tal on pidevalt telefon käes, ta ei vasta kõigile telefonikõnedele, kui olete koos, ta muudab oma telefoni salasõna sageli või «unustab» telefoni tööle või autosse. Ta üritab sind oma elust välja jätta. Usalda oma sisetunnet ja räägi temaga sellest. Enamik naisi on hiljem tunnistanud, et nägid ohumärke, kuid ignoreerisid neid ja lootsid, et olukord laheneb ise.

Tal pole head suhted oma emaga. Ole ettevaatlik mehega, kes on oma ema peale pahane. Kui ta valetab või tal pole ema kohta ühtegi head sõna, siis on nendevaheline suhe väärastunud. Mehed, kes ei austa oma ema, ei austa ka oma naisi. Võid kindel olla, et ta on võimeline sulle silmagi pilgutamata valetama.

Ta on ebakindel. Olgu teemaks tema välimus (juuksed on hakanud välja langema) või töö (ta lasti hiljuti lahti), kui ta tunneb end mingil moel ohustatuna, siis võib afäär olla just see, mis tema enesetunnet tõstab. Petmine tekitab temas taas meheliku tunde.

Ta on eneseimetleja. Mehed, kes on lapsikud ja enesekesksed, petavad oma partnerit suurema tõenäosusega. Eneseimetlejatel puudub empaatiavõime ja nad näevad naisi kui objekte. Lisaks usuvad nad, et võivad teha kõike, mida tahavad. Psühholoogide sõnul pole sellist meest võimalik muuta, sest ta ei taha muutuda.

Tal on omad pahed. Olgu probleemiks alkoholiga liialdamine, narkootikumid või hasartmängud, sel mehel puudub võime end distsiplineerida ja ta usub, et pääseb kõigest puhtalt. Eksperdid soovitavad naistel enda eest emotsionaalselt hoolt kanda ja lõpetada uskumine, et see mees ongi su prints valgel hobusel.

Ta on äärmiselt võluv. Kui teised inimesed teevad sulle sageli komplimente, et su mees on niivõrd võluv, siis tasuks ettevaatlik olla. Sa ju ei tea, keda ta veel ära on võlunud. Psühholoogid soovitavad naistel taoliste meestega käituda kenasti, kui mees annab sulle seda, mida sa vajad.

Ta on mõjuvõimas. Uuringud on näidanud, et mehed, kes peavad end võimsateks, on tihemini ka kõrvalsuhetes. Mõtle näiteks Tiger Woodsi, Bill Clintoni või Arnold Schwarzeneggeri peale. Võim tundub olevat võimas armurohi ja muudab mehed võitmatuks. Kõige parem asi, mis naine selles olukorras teha saab, on mehele meelde tuletada, et ta on sinu jaoks endiselt atraktiivne ja tema kallal vähem näägutada.

Ta on kriitiline. See on petjate kaval nipp, kuidas manipuleerida oma partneriga, et viimane hakkaks oma õigustes ja arvamustes kahtlema. Kui meest varem pole su kehakaal, harjumused või töökoht häirinud, kuid nüüd kuuled neil teemadel temalt vaid kriitikat, siis ole ettevaatlik. Kui tema puhul ei esine teisi petja tunnusjooni, siis ütle talle selgelt, et taoline kriitika teeb sulle haiget. Kui sa aga kahtlustad, et mängus on teine naine, lähene mehele ettevaatlikult ja võta see teemaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles