Kaheksa üllatavat viisi, kuidas abielu mehi mõjutab

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Kuigi sageli räägitakse, et mehed ei taha tegelikult abielluda ja teevad seda vaid seetõttu, et naised neile peale käivad, siis pole kahtlustki, et abielu mõjub meestele hästi. Mitmed uuringud on tõestanud, et abielu mõjub hästi meeste tervisele, mõistusele, vaimsusele ja põhimõtteliselt kõigele.

Näiteks tehti hiljuti kindlaks, et enne 25. eluaastat abiellunud meestel on tunduvalt tugevamad luud kui neil, kes pole kunagi abielus olnud või kelle abielu pole püsima jäänud. Naiste kohta ei kehti kahjuks sama. Mil moel abielu veel meeste elu mõjutab? Siin on kaheksa näidet, kirjutab YourTango.

Neil on tervemad südamed. Kas armastus mõjub südamele hästi? Tuleb nii välja. Uuringud on näidanud, et vallalistel meestel esineb kolm korda suurema tõenäosusega südamehaiguseid kui abielus olevatel meestel.

Nad lähevad tõenäolisemalt paksemaks. See ei pruugi olla asi, mida keegi kuulda tahaks ja kindlasti pole siinkohal tegemist positiivse mõjuga, kuid fakt on see, et abielumehed võtavad pärast abiellumist kaalus juurde.

Neil esineb vähem probleeme vaimse tervisega. Kuigi see ei kehti kõigi abielumeeste kohta, on uuringud siiski näidanud, et abielus olevatel meestel esineb vähem depressiooni kui vallalistel meestel. Vanemaks saades on neil ka väiksem risk Alzheimeri tõve risk.

Nad elavad kauem. Võib tunduda imelik, et abielu aitab kellelgi kauem elada, kuid see on tõsi. Abielumehed elavad kauem kui lahutatud, leseks jäänud või vallalised mehed. Seega, naised, kui abielludes tõotate teineteist hoida «kuni surm teid lahutab», siis võtke teadmiseks, et see aeg on veel kaugel.

Nad teenivad rohkem. Kuna tänapäeval on endiselt levinud arvamus, et mehed peaksid olema peres need, kes leiva lauale toovad, siis pärast abiellumist võtavad mehed selle hoiaku vaikimisi omaks. Lisaks tuleb kasuks see, et naine toetab meest ja julgustab teda karjääris edasi liikuma.

Nad joovad vähem. Statistiliselt on kindlaks tehtud, et abielumehed tarbivad tunduvalt vähem alkoholi kui vallalised mehed. Naiste puhul on see aga vastupidi: abielus olevad naised joovad rohkem kui nende mehed ja isegi rohkem kui lahutatud või vallalised naised. Mehed, kas te tekitate naistes stressi?

Nad seljatavad tõenäolisemalt vähktõve. Abielus olevad vähihaiged surevad haiguse tõttu 20 protsenti väiksema tõenäosusega ja seda hoolimata sellest, kui kaugele on neil vähk arenenud.

Nad puutuvad vähem kokku kuritegevusega. Tuleb välja, et vallalised mehed langevad neli korda suurema tõenäosusega kuriteo ohvriks kui abielumehed. Kui abielu tähendab turvalisemat elu, siis kes ei tahaks abielluda?

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles