Trendikatest puhkusekohtadest tuuakse Eestisse enim nakkushaigusi

Liis Velsker
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Puhkus Tais.
Puhkus Tais. Foto: SCANPIX

Terviseameti statistika järgi toovad reisijad Eestisse kõige sagedamini nakkushaigusi populaarsetest reisi- ja puhkekohtadest nagu Egiptus, Bulgaaria ja Tai, aga ka naaberriikidest Venemaalt ja Soomest.

Möödunud aastal suurenes reisimisega seotud nakkushaiguste arv Eestis 2012. aastaga võrreldes 15 juhtumi võrra. Kokku registreeriti mullu 159 sissetoodud haigusjuhtu. Nagu eelmistel aastatel, nakatuti põhiliselt soolenakkustesse (rotaviirusenteriiti, salmonelloosi, kampülobakterenteriiti jm), mis levivad saastunud toidu, vee, käte või pindade kaudu.

2013. aastal registreeriti Eestis kuus A-viirushepatiidi haigusjuhtu, millest kolm olid seotud reisimisega – nakatuti Horvaatias, Araabia Ühendemiraatides ning Egiptuses. Kahel koolieelikul diagnoositi leetrid, nemad said haiguse Tais. Mõlemad lapsed olid leetrite vastu vaktsineerimata.

Välisriikidest sissetoodud viis düsenteeria haigusjuhtu moodustasid üle kolmandiku 2013. aastal registreeritud haigusjuhtude üldarvust Eestis, nakatuti Egiptuses, Indias ja Sri Lankal. Lisaks diagnoositi Eestis mullu kümme reisimisega seotud puukborrelioosi juhtu, haigestuti Soomes, Venemaal, Leedus, Lätis, Prantsusmaal ja Suurbritannias.

2013. aastal suurenes Eestis haigestumine rotaviirusenteriiti, sh suurenes ka reisimisega seotud rotaviirusenteriidi haigusjuhtude arv. 33st sissetoodud rotaviirusenteriidi haigusjuhust 22 diagnoositi lastel vanuses kuni 4 aastat.

Eelmisel aastal diagnoositi kolm sissetoodud malaaria juhtu, millesse nakatuti Aafrikas (Nigeerias ja Djiboutis).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles