Nippe, kuidas abiellu uut energiat tuua

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Abielus olevad paarid on hästi kursis «nii heas kui halvas» tõotusega, aga kuidas on lugu nendega igavate aegadega, mis jäävad hea ja halva vahele? Üks võimalus on oodata, et need ajad mööduks, ent see võib tekitada ükskõiksust või kurbust. Teine, ja tunduvalt parem variant, on ohjad enda kätte haarata ja abiellu uut energiat tuua.

Siin on mõned nõuanded, kuidas seda teha, kirjutab GalTime.

Kohtingud. Abieluterapeut Amey Davis rõhutas, et kui abielu tundub igav ja kulunud, siis saab kohtingutega seda uuesti elavamaks muuta. Ja mitte ainult - tema soovitas mõlemal paarilisel kirjutada paberitele 30 kohtinguideed, seejärel paberid ühisesse purki panna nind nädal enne kokkulepitud kohtinguõhtut tõmmata purgist üks paber ning selle järgi hakata ettevalmistusi tegema. Idee seisneb selles, et suhtesse tagasi tuua alguspäevade elevust ja põnevust.

Meenutage suhte algust. Davise sõnul on pikas suhtes palju kasu sellest, kui tuletatakse meelde suhte alguspäevi. Tuletage meelde, kuidas te enne abiellumist suhet elavana hoidsite ja tehke nüüd samamoodi. Inimesed takerduvad sageli sellesse, kuidas ühiskond abikaasasid ette kujutab, kuid tegelikult peaks üritama oma isiklikku ligitõmmet elavdada. Davis soovitas abikaasadel meelde tuletada, mis põhjusel nad teineteisesse armusid.

Lülituge välja. Elektroonilised vidinad võivad suhtele vürtsi lisada, eriti kui paarike kasutab neid seksikate sõnumite või flirtimise jaoks, ent abielule tuleb aeg-ajalt kasuks, kui kõik vidinad on välja lülitatud. Veetke kasvõi 10 minutit päevas ainult teineteisega rääkides. Pange ära telefonid, arvutid, lülitage välja teler ja saatke lapsed teise tuppa. Üritage vältida tööalaseid teemasid, rääkige teineteisest.

Seadke ühised eesmärgid. Erinevate eesmärkide taga ajamine on suhtes tervislik, kuid teisest küljest võib see partnereid panna teineteisest eemale tõmbuma. Davis soovitas leida üks ühine eesmärk, mida seejärel kahekesi üritada saavutada. See suurendab teievahelist sidet ja muudab teid õnnelikumaks. Eesmärgiks võib olla misiganes, alates tervise parandamisest kuni ideaalse puhkuse planeerimiseni.

Jätkake õppimist. Kulunud ütlus, et abilus on omad tõusud ja mõõnad vastab tõele - eriti seetõttu, et suhtes olevad inimesed muutuvad pidevalt. Alati tasuks hoida oma silmad lahti ja üritada partneri kohta midagi uut õppida ning leida üha uusi asju, miks partnerit armastada. Ära kaota huvi partneri vastu, ära eelda, et tead tema iga liigutust ja mõtet. Suhted muutuvad ja arenenvad, seega ole uudishimulik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles