Kuidas päeva positiivselt alustada?

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Sageli on nii, et tööülesanded ja perekond esitavad meile nii palju nõudmisi, et me upume selle kõige sisse ära. On raske endale meelde tuletada, et meie ümber on ka palju positiivset ja me võtame algava päeva suhtes negatiivse hoiaku veel enne, kui see on alanud.

Selline suhtumine on vale. Isegi, kui elus on keeruline periood, ei tohi lasta sellel kõigel end kaasa haarata. Kui oled taolises olukorras, kuid sooviksid oma ellu rohkem positiivsust tuua, siis proovi järgmist kiiret ja lihtsat muutust, soovitab iVillage.

Võta oma päeva alguses 5 minutit, et viia oma mõtted stressist ja negatiivsusest eemale. Lihtsalt keskendu oma hingamisele - pane tähele, mis tunne on sisse ja välja hingata. See aitab mõtteid vaigistada. Kui su mõte läheb uitama (mis on normaalne), siis too see tagasi oma hingamise juurde.

Kui oled umbes 1 minuti vältel oma hingamisele keskendunud, mõtle kõikidele positiivsetele asjadele, mis su elus on - näiteks see, et sa oled täna elus ja tänulik oma elukvaliteedi eest; et saad kasutada oma oskusi töö tegemiseks; et su elus on inimesi, kes sind armastavad ja sinust hoolivad. Selle harjutuse eesmärgiks on iseendast ja oma elust luua tervem vaatenurk.

Kui mõtled enda sees olevale tänulikkusele, siis su energiavaru suureneb ja negatiivsed mõtted hakkavad hajuma. Märkad, et su süda on kergem ja nägu kipub naerule. Sa lõpetad mossitamise. Oled teadlikum oma võimalustest.

Vaid 5 minutiga on võimalik oma mõtteid mujale suunata ja alustada päeva positiivse, loomingulise, tervitava hoiakuga, olles kõigeks valmis, mida päeval on sulle pakkuda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles