Kümme asja, mis võiks kodus olemas olla enne beebi sündi

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Taipad ühel hetkel, et peagi on teie kodus väike beebi ja sa pole selleks veel valmis. Enne, kui paanika sind täielikult enda alla matab, hinga sügavalt sisse ja välja. Tegelikult on vaid mõned hädavajalikud asjad, miks võiksid enne beebi sündi olemas olla.

Siin on nimekiri asjadest, mis võiksid koduses majapidamises enne pisikese tulekut olemas olla, kirjutab iVillage.

Uhiuus turvahäll. Turvahäll peaks olema üks esimesi oste, mis sa oma beebi jaoks teed. Soovitatavalt võiks see olla uhiuus, et kõik rihmad ja kinnitused oleksid terved ning lapsel oleks hällis turvaline olla.

Võrevoodi. Kui sul on olemas juba korvhäll või magamisase lapsele, siis ei pea sa kohe tormama võrevoodit ostma. Aga kui sa pole veel magamisaset soetanud, eelista võrevoodit, sest laps kasvab korvhällist kiiresti välja.

Magamisriided. Pole vahet, milline on kliima või kus sa elad, beebi veedab suurema osa ajast magamisriietes. Veendu, et need oleksid pehmed ja sellisest materjalist, mis ei tekita allergiad ning laseb õhku läbi.

Digitaalne kraadiklaas. Digitaalse kraadiklaasi abil saab kiiresti ja lihtsalt beebi kehatemperatuuri mõõta.

Istumisase. Istumisaset ei pruugi küll kohe alguses tarvis minna, kuid samas sa ei taha ju beebit kogu aeg hälli panna, kui sul on tarvis pesumasinat laadida või tualetis käia. Pealegi on istumisasemega beebit lihtne endaga näiteks kööki kaasa võtta ja üheskoos süüa teha.

Rinnapump. Kui toidad beebit rinnaga, siis on sul kindlasti tarvis rinnapumpa. Kui saad rinnast piima välja pumbata, siis saab elukaaslane või vanaema lapsele süüa anda neil kordadel, kui sul on vaja kodust välja minna.

Lutipudelid. Lutipudelist joob beebi siis piima, kui ema pole kodus või kui ema rinnad oma imetamisest valulikuks muutunud. Muidugi on võimalik lutipudeleid pesta, kuid päeva jooksul on sul endal lihtsam, kui majapidamises on mitu pudelit, mida saab kasutada.

Mähkmed. Päris alguses võib päevas kuluda 10-12 mähet. Soovituslik oleks soetada üks pakk vastsündunitele mõeldud mähkmeid ja kaks pakki esimese suuruse mähkmeid.

Kreem mähkmelööbe vastu. Paljudel beebidel tekib mähkmelööve, seega on hea, kui kodus leidub spetsiaalset kreemi, mida sel puhul kasutada. Küsige lähemalt apteegist.

Pesukaitsmed. Kui sa tavaliselt kasutad tampoone, siis pärast sünnitust on soovitatav kasutada pesukaitsmeid. Esialgu võiks võtta kõige suurema imavusega pesukaitsmed.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles