Ideid, mida vaba päevaga peale hakata

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Nädalavahetuse saabudes on tunne, et miljon asja tuleks enne uut töönädalat ära teha. Kahjuks on enamike inimeste nädalavahetus vaid kahe päeva pikkune ja sellest ajast reeglina ei piisa, et kõik vajalik tehtud saaks. Pigem tuleks valida need tegevused, mis on olulisemad.

Kui sa ei tea, kust peale hakata, siis siin on mõned soovitused, mida vabal päeval ette võtta, kirjutab Allwomenstalk.

Korrasta riidekappi

Kui sul on terve päev vaba ja ilm ei kutsu sind õue, siis miks mitte visata pilk peale oma riidekapile. Võib-olla pole sa seda ammu koristanud, võib-olla on suurem segadus tekkinud nädala jooksul, kui oled kiiruga tööriideid otsinud. Võta nädalavahetusel aega ja seada riided kapis jälle korda. Kui võtad ette suurema koristuse, võid leida esemeid, mille olemasolu olid ammu unustanud või mille saaksid kellelegi ära anda.

Korrasta töölauda

Kui sul on töö- või kooliasjade jaoks kodus eraldi kirjutuslaud ja sinna on ajapikku kuhjunud raamatute, ajakirjade ja paberite hunnikud, siis äkki oleks nüüd just hea aeg see laud korda teha. Võib-olla oled paberivirna unustanud ka mõned vanad arved, mis siiamaani tasumist ootavad.

Puhka

Väsimus on märk sellest, et oled nädala sees kõvasti tööd teinud. Nüüd, kui nädalavahetus on viimaks käes, lase oma mõistusel ja kehal puhata. Võta paar tundi aega ja tee neid asju, mis sul lõõgastuda aitavad, näiteks jalutamine, joonistamine, maniküüri tegemine või mõne hea filmi vaatamine.

Valmista süüa

Nädala sees käid ilmselt rohkem väljas söömas või eelistad valmistoitu. Nädalavahetus on aga ideaalne aeg, mil tulevaks nädalaks toite ette valmistada. Tee nimekiri toiduainetest, mida poest osta ja millega saad pikemaks ajaks söögi teha. Sel viisil on sul nädala sees üks mure vähem.

Hoolitse oma välimuse eest

Nädala sees on su peas palju muid mõtteid ja välimus kipub ununema. Vabadel päevadel hellita end veidike ja hoolitse oma juuste, näonaha, hammaste ja küünte eest. Tee seda ise või külasta mõna ilusalongi. Kes ütles, et töötav naine ei saa samal ajal tark ja ilus olla?

Leia aega sõprade jaoks

Töönädal oli pikk ja kurnav ning nüüd oleks vaja veidike auru välja lasta. Kelle poole veel pöörduda kui mitte sõprade ja sugulaste poole? Lepi kokku lõunatamine sõbrannadega või külasta oma vanemaid. Ära lase tööasjadel end niivõrd endasse uputada, et sa unustad oma sõbrad sootuks.

Hoolitse oma vaimse tervise eest

Nädala lõpuks võid olla väsinud, stressis ja sul ei pruugi olla tuju midagi ette võtta. Kõige lihtsam viis vaimse tervise eest hoolitsemiseks on võtta aega iseendale - tee midagi, mis on sinu jaoks tähtis, loe, kirjuta või ole lihtsalt üksinda vaikuses. Miski ei valmista sind töönädalaks paremini ette, kui oma mõtete ja tunnete korrastamine.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles