Seitse põhjust, miks mõnikord on raske olla naine

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Naiseks olemine võib mõnikord olla tõeline väljakutse. Kuigi ka meestel on omad probleemid, puutuvad naised keeruliste olukordadega kokku peaaegu iga päev. Naistelt eeldatakse, et nad käituvad, riietuvad ja näevad välja teatud moel. Teatud asju saavad või ei saa ainult naised teha, sest need on sugudega seotud.

Järgnevalt on välja toodud seitse põhjust, miks naiseks olemine on mõnikord väljakutse, kirjutab Allwomenstalk.

Sünnitamine

Sünnitamine on esimene põhjus, miks naiseks olemine on keeruline. Kuigi uue inimese toomine maailma on imeline, peavad naised selleks läbi elama kohutavat valu. Lisaks sellele, et naine peab üheksa kuud füüsiliste muutustega harjuma, peab ta läbi elama ka sünnituse, mis võib tunde kesta. Kuigi ka sünnitava naise jälgimine pole just teab mis meeldiv vaatepilt, ei pea mehed siiski rasedust ja sünnitust ise läbi tegema.

Kuupuhastus

Lisaks sünnitusvaludele peavad naised iga kuu kogema ka kuupuhastusest tingitud ebamugavustunnet. See on ebameeldiv ja valuline ning võib takistada naistel kogeda asju, mida nad muidu sel ajal teha võiks, kui neil poleks parajasti kuupuhastust. Pealegi kulub tampoonide ja pesukaitsmete ostmisele iga kuu raha!

Naeruväärselt kõrged ilustandardid

Meedia ja ühiskond osutavad naistele tohutult survet, et õrnem sugupool ikka kaunis välja näeks. Naistel võiks olla trimmis keha, sile nahk, ideaalne kehahoiak, siidised juuksed ja hea moemaitse. Enamiku maailma naiste jaoks pole kõik need asjad võimalikud, kuid me kõik üritame mingil moel ühiskonna nõudmistele vastu tulla.

Topeltstandardid

Võiks ju arvata, et 21. sajandil on kõik inimesed võrdsed, kuid see ei vasta tõele. Kuigi seksism pole igas riigis suureks probleemiks, kehtivad siiski mitmes valdkonnas topeltstandardid, mis eristavad mehi naistest. Näiteks kui mehel on olnud palju suhteid, siis tema semud kiidavad ja isegi kadestavad teda. Kui aga naisel on olnud palju suhteid, peetakse teda valimatuks ja kergeks saagiks.

Kõrged ootused

Mida vanemaks naised saavad, seda rohkem peavad nad teatud ootustele vastama. Naistelt oodatakse, et nad loovad perekonna, kasvatavad lapsi, hoiavad kodu korras ja valmistavad perele iga päev süüa. Nende kõigi asjade vahel peaks naine suutma veel karjääri luua ja oma eesmärke saavutada.

Madalam palk

Nagu eelnevalt mainitud, arvatakse, et naised ja mehed on tänapäeval «võrdsed». Kuidas saab seda aga uskuda, kui naised saavad meestest vähem palka? USAs tehtud uuring näitas, et 2012. aastal teenisid naised 77 senti iga meeste teenitud dollari kohta. Kuigi me ei taha seda võib-olla tunnistada, on palgalõhe meeste ja naiste vahel endiselt olemas.

Naisi alahinnatakse

Mehed alahindavad sageli naisi, kui teemaks on sport, töö või teistlaadi oskused. Hoolimata sellest, mida palju arvavad, on ka naised võimelised vaeva nägema ja häid tulemusi saavutama. Tööalaselt on naised isegi usinamad kui mehed. Kuigi naine võib tunduda habras ja süütuke, on tal omad eesmärgid ja motivatsioon, et elus edasi liikuda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles