Eva Vaino: pole olemas inimest, kes tantsimisega hakkama ei saaks

Linda Pärn
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eva Vaino
Eva Vaino Foto: Francesco Antonio de Caprariis

Ansambli Tiger Milk laulja Eva Vaino pole enda sõnul kunagi sporditüdruk olnud, ometi leidis ta tee tantsimiseni ja sellest on saanud tema armastatud hobi. Tantsimise suur eelis on tema sõnul see, et trenni meelitab võrratu emotsioon, ning hea vorm on pigem meeldiv boonus. Eva sõnul pole olemas inimest, kes tantsimisega hakkama ei saa, tuleb lihtsalt kuskilt alustada.

Eva tahtis juba lapsena balletitrenni minna, kuid tema ema otsustas muusikakooli kasuks. Teismelisena hakkas ta aeroobikas käima ja sealt edasi viis tee tantsuni. Nüüdseks on ta DanceActis tantsinud seitse aastat.

«Alustasin bailatino stiiliga ja mäletan oma esimest trenni väga hästi. Seisin käed rüpes keset saali ja ei saanud poolt sammugi tehtud. Õnneks ei lasknud ma end sellest heidutada ja viie kuu pärast esinesin juba grupi esireas,» sõnab Eva.

Inimestele, kes tahavad tantsutreeningutega alustada soovitab Eva esmalt oma hirmudest üle saada ja kohale minna. «Mulle tundub, et inimesed üleüldse kardavad rühmatrenne. Tantsimise koha pealt võin küll öelda, et kõigil on iseendaga nii palju tegemist, et kellelgi pole mahti vaadata, millega sina täpselt hakkama ei saa. Olen tänaseks proovinud ka teisi stiile ning isegi oma lapsepõlveunistuse balleti trenniga sain täiesti arvestatavalt hakkama.»

Tantsutrennis on oluline pöörata tähelepanu ka oma välimusele, sest terve trenn möödub peegli ees ja hea enesetunne annab treeningule palju juurde. «Mõnikord võib valesti valitud pluus terve trenni ära rikkuda. Esialgu jälgid muidugi rohkem treenerit, kui oma peegelpilti. Alles siis, kui hakkad ennast rohkem nägema, algab minu arvates ka tõeline areng,» lisab ta.

Eva usub, et kõik saavad tantsimisega hakkama. «Ilmselt võib see mõnel rohkem aega võtta, aga see ei tähenda, et peaks eos loobuma. Kõigil on oma tugevad ja nõrgad küljed, mõnel jäävad kavad kiiremini meelde, mõned jällegi tantsivad emotsionaalsemalt. Oma tugevate külgede üle tuleb uhke olla ja meeles pidada, et nõrku külgi annab arendada. Kui varem õppisin kava terve kuu, siis nüüd jääb juba ühe trenniga enam-vähem meelde.»

On teada fakt, et hea vormi saavutamiseks ei piisa ainult trenni tegemisest, väga oluline osa on siin ka toitumisel. Eva sõnul on ta oma elu jooksul proovinud kõikvõimalikke kiirdieete, aga saanud aru, et need ei toimi. «Mul pole sellised geenid, et võiksin süüa mida tahes ja kaal üldse ei tõuseks. Minu suurim nõrkus on magus, võin vabalt pool torti ära süüa nii, et silm ka ei pilgu,» sõnab ta naerdes.

Kuna Eva töögraafik on väga ebastabiilne, siis korrapärast toitumist on keeruline planeerida, seetõttu jälgib ta hoolikalt oma toitumist ja püüab selle võimalikult tervisliku hoida. «Muidugi luban endale aeg-ajalt midagi, mis mulle lihtsalt väga maitseb, hulluks pole vaja ka minna. Tuleb ainult meeles pidada, et me siiski sööme, et elada, mitte ei ela, et süüa.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles