Kolm kavalat strateegiat emadele, kes töötavad kodus

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Kuigi paljud emad otsustavad kodus tööd teha, et lastega rohkem koos olla, võivad lapsed mõnikord töö tegemise keeruliseks muuta. Järgnevalt on välja toodud kolm kavalat strateegiat, mida kodus töötavad emad võiksid enda kasuks ära kasutada, kirjutab Yahoo! Shine.

Kasuta uneaega targasti

Kui su lapsed magavad päeva ajal, siis kasuta seda aega kavalasti ära. Paljud emad kasutavad lapse uneaega selleks, et tööd teha, sest siis ei pea nad oma tähelepanu tööülesannete ja lapse vahel jagama. Kui lapse uneaeg jääb järjest lühemaks, soovitatakse töötada umbes 10-minutiliste intervallidega. Seda ei tundu küll palju olevat, kuid sind võib üllatada, mitu tööülesannet sa päeva lõpuks oma nimekirjast maha saad tõmmata. Pea meeles, et päevad võivad pikad tunduda, kuid aastad on lühikesed. Lapsed kasvavad kiiresti ja enne, kui sa tähelegi paned, on laps juba kooliealine.

Investeeri lapsehoidjasse

See võib tunduda mõttetu väljaminekuna, arvestades, et sa ise oled päeva ajal niikuinii kodus, kuid lapsehoidja palkamine mõneks hommikuks või paariks tunniks pärastlõunal on tegelikult hea investeering. Sel viisil saad ka oma töömõtteid paremini organiseerida, sest tead täpselt, millal laps on hoidjaga ja millal saad täielikult tööülesannete täitmisele keskenduda. Kui sind häirib see, et laps võib hoidjaga koos kodus lärmakaks muutuda, siis mine tee näiteks kohvikus või raamatukogus tööd.

Muuda iga päev «võta laps tööle» päevaks

Kui sinu töökoht seda võimaldab, võta laps endaga tööle kaasa. Kui last väikesest peale sellega harjutada, et ta aeg-ajalt emme või issiga tööl kaasas käib, siis õpib laps sel ajal vaikne olema ja tegeleb oma asjadega. Üks ema, kes on oma last imikust saadik tööle kaasa võtnud, ütles, et kui tütar oli piisavalt vana, andis ema talle katkise sülearvuti ja tütar sai oma «töökoha», kus ta ema imiteerima hakkas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles