Kuidas koduste vahendite abil juuste väljalangemist ennetada?

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Pole midagi imelikku, kui regulaarse juuste kammimise või harjamise ajal tulevad mõned karvad peast lahti. Aga kui märkad, et su harja külge jäävad suured juuksepusad või ummistavad lahtised juuksekarvad äravoolutoru, siis oleks aeg midagi ette võtta.

Ajapikku võivad juuksed väljalangemise tõttu muutuda üha hõredamaks ja mõnel inimesel võivad lausa kiilad laigud tekkida. Enne, kui hakkad kalleid vahendeid soetama, vaata koduses majapidamises ringi, ehk leidub seal midagi, mille abil juuste väljalangemist ennetada, kirjutab healthmeup.com.

Kookospiima ei pruugi küll kõigi majapidamises olla, ent tasuks teada, et see on üks rikkalikumaid looduslikke palsameid, mis soodustab juuste kasvu. Selles on rasvu, valke ja mineraale. Kookospiima tasuks kanda oma peanahale ja peanahka masseerida. Seejärel võib juukseid loputada või jätta kookospiima juustesse ka magamise ajaks. See aitab juuste väljalangemist vältida ja muudab juuksed tugevamaks.

Küüslauk ja sibul on head väävli allikad ja neid on vanast ajast kasutatud juuste kasvu ravimiseks. Väävel suurendab kollageeni tootmist ja see soodustab juuste kasvu. Haki sibul pisikesteks kuubikuteks ja pressi mahl välja. Kanna mahla oma peanahale ja lase 15 minutit seista, seejärel loputa juukseid nõrgatoimelise šampooniga. Seejärel võta paar küüslauguküünt ja purusta need. Lisa natuke kookosõli ja lase segu keema. Keeda natuke aega, seejärel jahuta segu ja masseeri seda oma peanaha sisse. Korda seda kaks korda nädalas, et häid tulemusi saada.

Aaloe on tõhus abimees, mis aitab ennetada juuste väljalangemist. Aaloe geel aitab taastada juuste pH taset. Masseeri oma peanahka aaloe geeliga ja lase sel tund või kaks mõjuda enne, kui hakkad juukseid sooja veega loputama. Aaloe mõjub rahustavalt ja selle ravitoime aitab vähendada peanaha ärritust ning stimuleerib juuste kasvu.

Muna on hea väävli allikas, mis aitab suurendada kollageeni tootmist ja see mõjub hästi juuste kasvule. Lisaks on munas valke ja mineraale, mis soodustavad juuste tagasikasvu ja toimivad veelgi tõhusamalt, kui munale lisada natuke oliiviõli. Võta üks munavalge ja sega sellele juurde üks lusikatäis oliiviõli. Vahusta, kuni tekib pastalaadne segu ja kanna see peanahale ning juustesse. Lase segul 20 minutit juustes seista, seejärel pese juukseid leebe šampooniga ja loputa jaheda veega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles