Toiduained, mis annavad talvel energiat

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Kuna talvel on kliima hoopis karmim kui muul ajal aastas, siis on raske terve tööpäeva vältel energiline olla. Toitumiseksperdid soovitavad oma menüüsse teatud toiduainete lisamist, mis annavad talveperioodil energiat ja hoiavad tervist.

Õuntes on palju vitamiine ja mineraale, lisaks flavonoide ja polüfenoole - ühendeid, mis on võimsad antioksüdandid. Soovituslik oleks süüa üks õun igal hommikul, ent õuna ei tasuks süüa tühja kõhu peale ja eelistada võiks magusamaid sorte, kirjutab Genius Beauty.

Banaanides on kaaliumit, mis aitab vererõhku normis hoida ja mõjub südamele hästi. Banaani on hea süüa snäkina kahe toidukorra vahel.

Paprikas on palju A- ja C-vitamiine ning lükopeeni, mis aitab vähktõbe ennetada. Paprika on samuti hea snäki toitukordade vahel ja kui paprikat süüa lõuna ajal, siis suurendab see täiskõhutunnet.

Tume šokolaad on hea sõber kõigile magusaarmastajatele, sest see rahuldab täielikult magusaisu. Tumedas šokolaadis pole küllastunud tärklist, mida esineb teistes magustoitudes ja mis hävitab energiaks vajalikud vitamiinid. Lisaks on tumedas šokolaadis võimsad antioksüdandid. Tumedat šokolaadi on lubatud süüa kuni 57 grammi päevas ilma, et peaks muret tundma oma figuuri pärast.

Kõrvitsaseemned sisaldavad suures koguses mineraale nagu magneesium, raud ja kaltsium, neis on ka palju K-vitamiini ja valke. Kõrvitsaseemned annavad vähem kaloreid kui näiteks pähklid. Neid tasuks süüa pärastlõunal, mõni tund pärast lõunasööki.

Porgandites on palju kiudaineid, seega need aitavad hästi nälga leevendada. Peale selle on porgandites A-vitamiini, mis mõjub silma nägemisele hästi. Porgandeid tasuks snäkina süüa terve päeva vältel.

Hapukapsas on rikkalik probiootikumide poolest, mis soodustavad B-vitamiini tootmist kehas ja seeläbi jätkub energiat terveks päevaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles