Eve Kallaste: kui mees saab mõnest teemast enam-vähem aru, peab ta ennast juba spetsialistiks

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eve Kallaste
Eve Kallaste Foto: Viktor Burkivski

Saatejuht Eve Kallaste rääkis Naistelehe rubriigis «Marss ja Veenus», et võrreldes naistega julgevad mehed rohkem riskida.

«Meeste usk oma oskustesse, võimetesse ja mõjuvõimu on igatahes tunduvalt tugevamini arenenud kui naistel,» selgitas ta. «Kui mees saab mõnest teemast enam-vähem aru, peab ta ennast juba spetsialistiks. Ta usub, et heade asjaolude kokkusattumuse tulemusel võib ta kunagi siiski maailma vallutada, ja keskmine mees on veendunud ka selles, et on vastupandamatu võluja ka siis, kui trennivorm juba aastaid tagasi saali maha jäi, pealagi juba paljas ja vunts ees ning teksad kümne aasta tagusest kollektsioonist. Ja see kõik on samal ajal nii pisut naeruväärne kui ka täiesti suurepärane, sest meeste uks endasse ja oma võimetesse on just see, mida nende puhul imetlen ja mida ka naised võiksid rohkem omada.»

Eve Kallaste sõnul pole olemas nõrgemat sugupoolt, sest mehed ja naised täiendavad oma erinevuses üksteist ja saavad olla terviklikud ainult koos. Milline on aga mehelik mees? «Mehelik mees teab, mis suunas ta liigub ja kellega koos ta oma teekonna ette võtab. Tal on oma maailmapilt, mis pidevalt täieneb, ta on valmis õppima, kogema armastama, andma ja vastu võtma,» sõnas ta. «Ta julgeb elada.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles