Kahtlaseid asju, mida noored lubavad oma tulevaste lastega mitte kunagi teha

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Enamasti muutub aja jooksul arvamus lastekasvatamisest ja sellest, kuidas see meie elu mõjutab. Kindlasti on kõigil mõni asi, mille kohta on tekkinud mõte, et mina küll lapsevanemana nii tegema ei hakka.

Emmede Klubi vahendab humoorikaid lubadusi, mida lastetud ennatlikult jagavad. millised nendest ka sinu kohta käisid? 

1. Ei hoia last minemajooksmise vältimiseks rihma otsas

Ei iial! Ma ei hakka seda kasutama, isegi kui mu laps üritab pidevalt autode vahele joosta, tal on erivajadused või ta kardab väga rahvahulki. Kindlasti mitte! 

2. Ei kurda iial, et on liiga väsinud

Õudne! See pidev virisemine, kui väsinud lapsevanemad on! Mina küll nii tegema ei hakka. Peale kuut kuud, kui sa oled ööpäevas saanud jupiti vaid mõned tunnid magada ei tee sa seda endiselt, sest tead, kui tüütu see on.

3. Ei võta peale lastesaamist juurde

Erinevalt teistest laiskadest lastevanematest hakkad sina vara ärkama (isegi peale ööd, mil sa ärkasid iga paari tunni tagant üles) ja jõusaali külastama. Tubli! Ootame seda aega põnevusega.

4. Ei hiline

Kui sul on lapsed, ei pea kedagi teist huvitama, et sa pead ennast ja lapsi valmis sättima ja veetma pool tundi kadunud saabast otsides ning seejärel ka lapsed autosse toppima. Teisi huvitab ainult see, et sa jõuad õigeks ajaks kohale!

5. Ei võta oma lapsi sotsiaalsele viibimisele kaasa

Kui raske saab olla oma võsukesele lapsehoidja leidmine?

6. Ei lase oma lastel televiisorit vaadata

Erinevalt laiskadest lapsevanematest, kes lasevad oma lastel teleka ees istuda, hoiad sina oma lapsi arendavate mängudega tegevuses, te külastate koos muuseumeid, õpetad neid hiina keelt rääkima ja te teete veel palju muudki imetlusväärset!

7. Ei luba oma lapsel (tahvel)arvutit kasutada

Kas see pole tore, kui su laps näeb oma sõpru iPadi kasutamas ja ütleb: «Mul on nii hea meel, et meil seda kodus ei ole, issi. See mädandaks meie ajud ära.»

8. Ei võta koos beebiga lennureise ette

Ei ole mitte midagi hullemat, kui nuttev beebi lennukis. Sina ei kavatse oma lastega lennata enne, kui nad on vähemalt 4-5-aastased. 

9. Ei postita Facebooki ühtegi oma lapse pilti

See on nõme ja mina ei tee seda iial!

10. Ei lõpeta sõpradega väljaskäimist

Lapsevanemad, kes oma sõpradele ära ütlevad, sest nad ei jõua laste kõrvalt välja. Sina küll iial selliseks ei hakka. Sa korgid Red Bulli lahti ja palkad lapsehoidja - ja leiad järgmise, kui vaja.

11. Ei lase kodul segamini minna

Sinu kodu on suurepärases korras - seda ka peale pikka päeva lastega tegelemist. Iga õhtu enne magama minemist koristad sa vähemalt kaks tundi, et kõik korda saaks. Milline distsipliin!

12. Oled endiselt kursis, mis moodne on

Lapsevanemad on nii nõmedad, kui nad ei tea viimaseid põnevaid uudiseid. Selle asemel loed sina kindlasti peale igaõhtust paaritunnist koristamist viimaseid uudiseid. Magama saad sa kell 3 öösel ja nagu mainitud, ei kurda sa iial, kui väsinud sa oled!

13. Ei lähe iial endast välja ja ei kasuta lapse kasvatamisel midagi ebasobivat

Lapsevanemad on oma järglaste vastu vahel nii julmad - mina küll nii tegema ei hakka! Sinu lapsed hakkavad nagunii lisaks veel mõistlikult käituma. Näiteks, kui su laps hakkab jaurama, et ta tahab hommikusöögihelbeid, seletad sa talle korduvalt pikalt ja rahulikult, et need on ebatervislikud - parem oleks süüa müslit. Ja seda olenemata sellest, kui kurnatud sa oled.

14. Ei lase lapsel avalikus kohas stseene teha!

No seda küll ei juhtu, sest kui laps ka üritab, rahustab sinu loogiline jutt ta kohe maha.

15. Ei anna lapsele midagi ebatervislikku süüa

Sinu laps hakkab köögivilju armastama - ja mitte ainult juustuga, vaid toorelt! Lisaks saavad nad eranditult kõikidel toidukordadel kõigi toidugruppide aineid. Sa serveerid ainult orgaanilisi toite. 

16. Ei lähe lastega välja sööma

Sa oled näinud neid ebaviisakaid lapsevanemaid, kes sunnivad teisi inimesi söögikohtades enda lastega koos sööma. Sina palkad selleks lapsehoidja. Ja veel ühe! Kindlasti ei maksa see üldse palju.

17. Ei lase lapsevanemaks saamisel enda tööd mõjutada

Mis siis, et sa iga päev väsinud oled - tööd suudad sa ikka täpselt samamoodi teha, kui enne. Sa oled täielik tööloom.

18. Ei muretse nii palju täpse ajakava pärast

Kas pole tüütu, kui lapsevanem peab varem lahkuma, sest peab oma lapse magama panema? Sinuga küll nii ei lähe. Sa veedad veel tunnikese meeldivas seltskonnas ja elad järgmise päeva kenasti üle, kui su laps on magamatusest pahas tujus ja päev otsa asju loobib ning põrandal püherdab. 

19. Ei lahku kodust dressides

Isegi see ei loe, kui sa oma lapse kell 7 hommikul lasteaeda viid. Sa oled alati viisakalt ja sätitult riides.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles