Fakte raseduse kohta, mida iga naine peaks teadma

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Raseduse ajal muutub naise keha ootamatul ja ebatavalisel moel. Enamik naisi ei tea enne rasedust, millised muutused neid ees ootavad ja kui keha muutuma hakkab, võib see esialgu olla ehmatav.

Teatud fakte raseduse ja keha muutumise kohta tasuks teada aga juba enne rasedust, kirjutab healthmeup.com.

Raseduse ajal muutuvad jalad suuremaks

Kuna raseduse ajal läbib keha mitmeid muutusi, ei pane paljud naised tähele, et ka nende jalanumber muutub. Jalanumber muutub seetõttu, et naise kehakaal suureneb. Mõnel naisel muutuvad jalad raseduse ajal terve numbri võrra suuremaks.

Emakas võib venida ligi 500 korda suuremaks

Kehakaalu kasv mõjutab ka emakat. Emakas on tugevate sidede abil kinnitatud vaagnaluu külge. Need sidemed lubavad emakal aga kasvades venida ja emakas võib oma tavalisest suurusest lausa 500 korda suuremaks venida.

Sünnituse ajal ei pruugi naine suuta hädasid kinni hoida

On täiesti tavaline, et sünnituse käigus laseb naine kõhutuult või tühjendab soolestikku. See juhtub seetõttu, et lihased, mida sa kasutad beebi välja lükkamiseks, on samad, mida sa kasutad roojamise ajal. Lisaks avaldab beebi liikumine survet pärasoolele, pressides sealt kõik välja. Arstid ja medõed on sellega arvestanud ning segadus koristatakse kiirelt.

Kokkutõmbeid on võimalik tunda ka pärast sünnitust

Paljud naised kogevad kokkutõmbeid veel paari päeva vältel pärast sünnitust. See on täiesti normaalne, ära lase sel end ära hirmutada.

Haistmismeel muutub tundlikumaks

Raseduse ajal on naiste haistmismeel tundlikum. See mõjutab ka maitsemeelt. Kui rase naine kurdab, et teatud toidud ei maitse enam talle, siis on see seotud tundliku haistmismeelega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles