Keha korrigeeriv pesu surub organeid kokku

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Keha korrigeeriv pesu surub organid kokku
Keha korrigeeriv pesu surub organid kokku Foto: SCANPIX

Arstide sõnul aitab keha korrigeeriv ja vormiv pesu hea välja näha, kuid samas rõhub siseorganitele, surudes neid kokku.

USA gastroenteroloog John Kuemmerle, dermatoloog Maryann Mikhail ja kiropraktik Karen Erickson kirjeldasid, mis võib sellist pesu kandes kehaga ja kehas toimuda, kirjutab Huffington Post.

«Selline pesu ongi mõeldud keha vormimiseks. Kahjuks surub see mao ja soolestiku kokku ning selle tulemusena võivad tekkida kõrvetised ning reflukstõbi. Liiga kitsas rõivastus võib selle kandjale nii või teisiti probleeme tekitada,» lausus Kuemmerle.

 Erickson lisas, et see mõjutab ka soolestikku. Maost liigub toit edasi soolestikku, kus liikumine toimub pikka aega. Kitsas pesu võib toidu liikumist ja seedeorganite tööd aeglustada. Võivad tekkida gaasid ja kõhuvalu.

Korrigeeriv pesu mõjutab ka hingamist. Sisse hingamisel diafragma laieneb ja sama teeb ka kõht. Erickson lisas, et vormiv pesu kahandab sisse hingatava hapniku hulka, mõjutades kopse ja diafragmat.

Kuemmerle sõnul peaks need inimesed, kellel on soole- ja maohaigusi, olema kitsa pesu kandmisega ettevaatlikud.

«Kelle on soolestik ja ka põis nõrk, võib selle pesuga ette tulla uriinipidamatust. Seda just pesu poolt organitele avaldatava surve tõttu,» nentis arst.

On ka neid, kes korrigeerivat pesu kandes ei viitsi WC-sse minna ning lükkavad põie tühjendamist edasi. Selle tõttu koguneb uriini aina enam ning hiljem võib isegi põiepõletik tekkida.

Organeid kokku suruv pesu mõjutab ka veresoonkonda ja võib kaasa tuua närvide kompressiooni jalgades. Ericksoni sõnul võib kitsas pesus istumine tuua kaasa isegi vereklompide ja tromboosi tekkimise.

«Korrigeeriv pesu ei asenda tugevaid lihaseid. Lihased on need, mis hoiavad keha õiges asendis. Paljud kannavad korrigeerivaid rõivaid selle asemel, et end treenida,» nentis arst.

Dermatoloog Mikhaili sõnul  on korrigeeri pesu tavaliselt tihedalt ümber keha ning õhku ei pääse juurde. Samas võib see tekitada higistamise ning seal hakkavad bakterid paljunema. Sellise pesu kandjatel esineb ka follikuliiti, mis on karvanääpsupõletik.

Arstide sõnul meeldib salendavat pesu kanda neil, kellel on liigset kehakaalu, kuid nad ei tee midagi sellest lahti saamiseks ning staaridel glamuuriüritustel, kus nad püüavad võimalikult saledad välja näha.

Asjatundjate sõnul ei tohiks sellist aluspesu kanda iga päev, sest siis võivad tekkida mitmed eelpool mainitud probleemid.

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles