Kas beebid teesklevad mõnikord nutmist?

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Paistab, et beebid on kavalamad kui esmapilgul tundub: nagu paljud lapsevanemad on ammu kahlustanud, nutavad beebid mõnikord ilma tegeliku põhjuseta. Nad teesklevad nutmist vaid selleks, et oma tahtmist saada, selgub värskest uuringust.

Jaapani teadlane filmis üle poole aasta kahte beebit, ühe episoodi pikkuseks oli tavaliselt 60 minutit. Tavaliselt olid beebid endast väljas nii enne pisaraid kui ka pärast, kuid mitte alati, vahendab Yahoo! Shine.

Emad nimetasid seda «teeseldud nutmiseks». Üks beebi, kes oli 11 kuu vanune, oli enne ja pärast nutmist rõõmus. Uuringu autor selgitas, et see konkreetne beebi nuttis vaid selleks, et ema tähelepanu saada. Kohe, kui ema temaga tegelema hakkas, ilmus beebi näole naeratus.

Sel beebil oli veel kaks õde-venda, teisel uuringus osalenud beebil oli vaid üks. Võimalik, et esimene beebi oli tajunud, et peab ema tähelepanu nimel teiste lastega võitlema ja mis oleks veel parem moodus ema tähelepanu saamiseks, kui nutmine.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles