Katse: millised mudilaste sukkpüksid peavad kõige paremini vastu?

Kristina Traks
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nelja-aastasele Hannale meeldisid kõige enam punased Suva sukkpüksid, tema õe Helena lemmikuteks olid sama tootja, kuid Vendi nime all müüdavad sukkpüksid. Etiketi järgi oleks pidanud tüdrukutele jalga mahtuma ka 99 senti maksnud sinised sukkpüksid, kuid erinevalt teistest ei veninud need üldse.
Nelja-aastasele Hannale meeldisid kõige enam punased Suva sukkpüksid, tema õe Helena lemmikuteks olid sama tootja, kuid Vendi nime all müüdavad sukkpüksid. Etiketi järgi oleks pidanud tüdrukutele jalga mahtuma ka 99 senti maksnud sinised sukkpüksid, kuid erinevalt teistest ei veninud need üldse. Foto: Toomas Huik

Vaevalt leidub lapsevanemat, kes poleks lapsele sukkpükste ostmisega alt läinud. Küll osutuvad ostetud püksid liiga pikaks või liiga lühikeseks, küll venib äärekumm juba paaripäevase kandmisega välja või muutuvad püksid paari pesukorraga inetult topiliseks.

Millised on parimad sukkpüksid, seda aitasid kindlaks teha 4,5-aastased kaksikud Hanna ja Helena, kes kuu aja jooksul katsetasid erinevas hinnaklassis sukkpükse, mis kirjade kohaselt peaksid sobima 110 sentimeetri pikkustele lastele.

Etteruttavalt võib öelda, et Polarn O. Pyreti sukkpüksid (hind 14,90 eurot) pidasid pesus kõige paremini vastu, kuid polnud siiski laste lemmikud.

Hanna konkurentsituks lemmikuks kujunesid kohe Suva Digi-nimelised punased sukkpüksid (hind 5,19 eurot). Tootja lubab pakendil, et need on vastupidavad, ja nii see tõesti ka on. Need on samad sukkpüksid, mida 30+ inimesed mäletavad juba oma kooliajast. Ka värv tundub olevat ikka seesama pretensioonitu toon.

Sukkpükse esimest korda pakist välja võttes üllatusin, sest need tundusid ülipikad. Samas jalga tõmmates istusid need lapsele väga mugavalt, ja asjaolu, et need on natuke lontis, ei sega nelja-aastast rahmeldist. N-ö vana kooli sukkpükstele kohaselt on neil ka vanaaegne püksikumm, mida saab vajadusel ise parajaks reguleerida.

Korduvate pesemiste tagajärjel luitus sukkpükste värvitoon kiiresti – juba kuuajase kandmise järel tundusid need vanad ja peetud ning olid justkui veelgi pikemaks veninud. Siiski pole need topiliseks muutunud ning on endiselt Hanna suured lemmikud.

Helena valis oma lemmikuks Vendi musta värvi sukkpüksid (hind 6,75 eurot). Pikkuse poolest on need Suva sukkpükstest tunduvalt lühemad, kuid istuvad ülihästi. Need on meeldivalt toekad ja paksud, nõnda et laps võib nendes muretult ka jahedamal põrandal istuda.

Finnweari sukkpüksid (hind 7,90 eurot) peibutavad lapsi pahkluul asuvate Muumidega. Need püksid on imekitsad ja seetõttu oli isegi minu väga saledal tütrel neid keeruline jalga saada. Seejuures olid pükste õmblused nii pingul, et näisid kohe rebenevat. Need sukkpüksid on väga õhukesed ja haprad. Kuu aega kandmist ja korduvaid pesemisi muutsid need nii topiliseks, et külla sellistega küll enam minna ei tihkaks.

Lapsevanema silmis on kõige paremad kõige kallimad Polarn O. Pyreti sukkpüksid. Kuuajase katsetamise järel näevad need endiselt välja otsekui uued, isegi äärekumm pole välja veninud. Samuti on need püksid täpselt lubatud mõõdus ehk pole liiga kitsad, laiad, lühikesed ega pikad. Talviseks kandmiseks on need ka mõnusalt soojad ning hästi mugava kanna- ja tallaosaga.

Kaks paari katses osalema pidanud sukkpükse aga langesid kohe alguses testimisest välja. Bolero (hind 3,90 eurot) sukkpüksid on pealtnäha väga ilusad ja paksud ning justkui võiksid olla ka mugavad. Paraku oli laps nõus nendega vaid ühe päeva käima ja keeldus neid roosasid iludusi edaspidi jalga tõmbamast. Põhjus selles, et sukkpüksid polnud mõõdus (lubatud oli, et need sobivad 110–116 cm pikkusele lapsele), vajusid alla ja vajasid pidevat tüütut kohendamist. Rääkimata sellest, et juba üksainus pesu muutis need väga topiliseks.

Maximast ostetud sukkpüksid (hind 99 senti) aga osutusid täielikuks naljanumbriks. Paki peal on kirjas, et need sobivad suurusele 110–116 cm, pükste sees olev silt nimetab need sobivaks aga lausa XL mõõtu 128–140-sentimeetrisele lapsele. Reaalsus on see, et ilmselt on tegemist imikute sukkpükstega.

Kas tõesti on lubatud niimoodi ostjaid eksitada? Kuna jalga need ei mahtunud, ei olnud neid ka võimalik katsetada. Kummaline on nende sukkpükste juures veel see, et kui teised proovitud paarid andsid pikkusesse venima, siis neid ei olnud üldse võimalik venitada.

Bolero

 

Suva (Eesti)

Maaletooja Singola (Hiina)

Finnwear (Soome)

Polarn O. Pyret (Lõuna-Korea)

Vendi (Eesti)

3.90

5.19

99 senti

7.90

14.90

6.75

80% puuvilla, 17% polüamiidi, 3%elastaani

65% kammpuuvilla, 35% polüamiidi

80% puuvilla,

20 % spandexit

70% puuvilla, 25%polüamiidi, 5% lükrat

80% puuvilla, 14% polüestrit, 3%polüamiidi, 3% elastaani

85% puuvilla

10%polüamiidi

5%elasaatami

Suva sukkpükste Digi (110  cm) hind

4.32 Suva pood Kaubamajas

4.59 Maksimarket

5.19 Prisma

5.20 Selver

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles