Viis moodust, kuidas seks meid targemaks muudab

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Värske uuring näitas, et seksuaalselt aktiivsetel täiskasvanutel on paremad vaimsed võimed ja vahekorras olemine aitab toota neuroneid selles ajukoore osas, kus luuakse pikaajalisi mälestusi.

Antud uuringust ajendatuna otsustas Yahoo! Shine kirja panna viis moodust, kuidas seks tegelikult meid targemaks muudab.

1. Seks soodustab uute ajurakkude kasvamist. Nagu eelnevalt öeldud, parandab seks vaimset võimekust ja pikaajalist mälu.

2. Seks vähendab stressi, tänu millele töötab mälu paremini. Vahekorras olemine pakub leevendust ärevusele ja stressile.

3. Seks vallandab endorfiine. Endorfiinid on head tuju tekitav aine, mis toimub valuvaigistina, vähendab ärevust ja aitab paremini magada. Veelgi enam, on kindlaks tehtud, et endorfiinid aitavad ajul rahuneda ja paremini keskenduda.

4. Seks parandab vereringlust ajju. Energeetiline seks parandab vereringet, tänu millele jõuab ajju rohkem verd ja ajutöö paraneb. Uuringud on näidanud, et tähelepanu ja keskendumisvõime paranevad pärast aktiivset seksi.

5. Seks parandab emotsionaalset intelligentsust. Hea seks tähendab seda, et sa pühendud täielikult partnerile ning tead täpselt, kuidas teda erutada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles