Karolin Kuusiku hea vorm peitub kõndimises

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Stilist Karolin Kuusiku hea vorm peitub kõndimises
Stilist Karolin Kuusiku hea vorm peitub kõndimises Foto: Francesco Antonio de Caprariis

Eesti ühe tuntuima moedisaineri Karolin Kuusiku head vormi kadestavad paljud. Mõistagi ei tule hea vorm niisama, kuid võttes eeskujuks Karolini, siis ei pea ennast ka hingetuks treenima. Tema hea vormi saladus peitub kõndimises. Nimelt teeb ta suurema osa igapäevastest toimetustest jalgsi liikudes ning oma käike planeerides eelistab võimalusel alati kõndimist autole.

Kõndimine peaks ju olema igapäevase elu elementaarne osa ja vaevalt, et inimesed seda treeninguna võtavad. «Ega ma isegi ei võta kõndimist kui trenni minemist.  Aga kuna minu töö hõlmab peamiselt kesklinna ja vanalinna, siis ma olen harjunud palju kõndima ja ma püüan oma igapäevased toimetused ajada ära ilma autota. Võib ju tunduda, et see koormus ei ole piisavalt suur, aga kui õhtul kõik oma kõndimised kokku arvestada, siis tuleb päris märkimisväärne koormus,» sõnas Karolin

Karolinile pole võõras ka regulaarne treeningsaalis treenimine ning ta leiab, et  istuvama elustiiliga inimestele on see kindlasti vajalik. «Aastaid tagasi proovisin ma ka treeneri ametit ja olin shapingu treener.  Seega tean väga hästi mida tähendab regulaarne ja teadlik treenimine. Kuna minu elustiil on hetkel väga kiire ja tihti täis ootamatusi, siis on mul raske treeninguid ette planeerida. Aga ma proovin alati leida aega enda liigutamiseks, talvel näiteks meeldib mulle basseinis ujumas käia.»

Külmal talvel eelistavad enamus teha oma liikumised soojas autos või ühistranspordis, kõndides hakkab ju külm. «Ei hakka, kui panna ennast vastavalt ilmale riidesse. Talveriided on minu lemmikud ja moodustavad suurema osa garderoobist. Joped, mantlid, soojad kampsunid, olen tõeline talveriiete fänn. Kõndimise puhul ongi oluline, et oleksid soojalt riietatud, siis ei hakka ka külm,» lisas ta.

Karolin soovitab ka teistel enne auto või ühistranspordi kasutamist mõelda, et äkki läheks hoopis jala. Kõndimine on tervislik ja sellega ei ole võimalik omale liiga teha. See on trenn madalal pulsil ja seda peetakse kõige ohutumaks enese liigutamise viisiks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles