Kas nõudepesumasin aitab säästa?

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

E-Lux Hoolduse juhataja Toomas Türkson selgitab ajakirjas Naised, mida peaks silmas pidama nõudepesumasina valikul ja nendib, et see pole juba mitmeid aastaid enam luksusasi.

«Keskmise pere puhul hoiab see kokku 1000 liitrit vett kuus, lisaks elektrit, mis selle soojendamiseks kulub. Enamik peredest, kes on hakanud nõudepesumasinat kasutama, ei soovi isegi kalkuleerida, kui suur on energia ja vee kokkuhoid,» tõdeb Türkson. «Energia kokkuhoiule mõeldakse enamasti ainult üks kord ja see on ostuhetkel. Kõige peamine on aeg, mis jääb üle perele ja hobidele.»

Hea masin peseb ära kõik nõud loputamata ja leotamata, kuid põhjakõrbenud pannid tuleks siiski käsitsi pesta. Käima võib panna ka pooltühja masina. «Tänapäeval võtab enamik masinatest vett vastavalt nõude kogusele. Ainuke, milles pooltühja masinaga kaotab, on nõude jääksoojuses, mis tekitab programmi lõpus kuivatusefekti,» selgitab Türkson ja lisab, et kindlasti tuleks siis panna ka vähem nõudepesuainet.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles