Saladus, kuidas end seksikana tunda

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Mida seksikus õigupoolest tähendab? Tundub olevat lihtne küsimus, kuid kahjuks pole. Selleks, et sellele küsimusele vastata, pead esiteks teadma, kas tahad olla seksikas iseenda arvates või soovid olla seksikas oma mehele.

Seksikus ei seisne ilusas pesus ja rindades. Reklaamides, telesaadetes ja filmides kujutatakse enamasti noorukite arusaama seksikusest. Siinkohal on aga oluline mõista, et need on fantaasiamaailmad, mille eesmärgiks on müüa. Need, keda näidatakse, on tavaliselt noored, keskmisest atraktiivsema välimusega ja väga heas füüsilises vormis hästi rääkivad inimesed võrreldes nendega, kes sulle tänaval vastu astuvad. Sellest polegi midagi halba. Väljamõeldised on selleks, et meie meelt lahutada ja pakkuda võimalust hetkeks reaalsusest põgeneda. Päriselus sõltub seksikus sellest, kui külgetõmbav on sulle su partner ja kui rahul sa oled oma seksuaaleluga, kirjutab magazine.foxnews.com.

Kui naine tahab olla seksikas ja on liialt kinni riietuses, kandes avara dekolteega lühikesi kleite, siis saab ta kahtlemata tähelepanu, ent ta ei pruugi ligi meelitada sellist inimest, kes talle endale meeldiks ja kes laseks tal oma seksuaalsust nautida. Ka meestele jääb vale mulje, justkui peaks nad jooma õigeid alkohoolseid jooke, kandma õiget kella, sõitma õige autoga, pumpama jõusaalis muskleid ja neil ei tohi pea kiilaks jääda, et olla seksikad.

Kui seksikuse nimel keskendutakse ainult välimusele, siis on seda esiteks raske säilitada ja teiseks meelitatakse nõnda enda ligi millegi sellise nimel, millel on sinu tõelise olemusega või väärtustega väga vähe pistmist. Küll on tore, kui keegi peab sind atraktiivseks, aga see ei taga imelist seksuaalkogemust.

Kuidas iseendale seksikas olla

Miski muu pole nii külgetõmbav kui seksuaalne enesekindlus. See on tõeline nauding, kui tunned end oma kehas hästi, lubad endal naudingut tunda ja seda teisele pakkuda. Väga palju on neid naisi, kes on kenad ja hoolivad ning kellel on armastav partner, kuid kes ei tunne end seksikana, sest neile ei meeldi oma keha. Isegi modellid leiavad oma kehal vigu. Tundub, et ideaalseks peetakse hiigelsuurte rindadega 15-aastase tüdruku keha. Väga vähe on küpsemas eas naisi, kes saaksid sellise võimatu ideaali ligilähedalegi.

Nõnda ei lubagi paljud naised isegi oma mehel end paljalt näha, sest nad pole oma kehaga rahul. Kuidas saadki seksi nautida ja end vabalt tunda, kui mõtled ainult sellele, mida partner vaatab, selle asemel, et keskenduda oma tunnetele? Kui tahad olla seksikas, siis lepi oma kehaga ja ära mõtle, et see peaks olema teistsugune.

Tunne end oma kehas hästi, ära keela endale naudinguid, mida su keha saab sulle pakkuda. Tunned end sekikana, kui lõpetad liigse analüüsimise ning lased oma hirmudest ja piirangutest lahti.

Kuidas partnerile seksikas olla

Iga inimene on erinev. Selleks, et oma mehele seksikas olla, pead uurima, mis talle meeldib ja kuidas ta end mugavalt tunneb. Mõni on seksiteemadel väga otsekohene ja ütleb avameelselt, mis talle meeldib ja mis ei meeldi. Mõni eelistab seda ilma sõnadeta välja näidata, kuid seksi puhul on signaalid üsna üheselt mõistetavad. Kõik mehed ja naised ei ole ühesugused. Mis erutab üht, võib mõjuda teisele hoopis vastupidiselt. Seks ei ole spordivõistlus, ole oma partneri soovidele vastutulelik ja oledki talle väga seksikas.

Mõned on seksuaalselt väga seiklusjanulised ja mõned pole. Ära teeskle kedagi teist. Väga tore, kui oled valmis midagi proovima oma partneri rahuldamiseks, aga ka sinu tunded on olulised. Seks peab olema mõlemale hea. Kui su partner ongi oma soovidega avameelne, ei tähenda see, et pead kõik ta soovid täitma. Sul on õigus piirid paika panna, aga ole end väljendades mõistev ja hooliv.

Lihtsaim viis end seksikalt tunda: armumine

Värskelt armunud partnerid on teineteise järele hullud ja seks on imeline. Armumine on tugevalt seotud kirega, sel ajal on inimesed kõige rohkem erutunud ja piirangutest vabad. Uues ja põnevas suhtes võib end pea kogu aeg seksikalt tunda.

Enamik paaridest kogeb suhte alguses seksuaalseiklusi, millesse nad suhtuvad vabalt ja naljaga. Selleks, et olla lähedased ja tunda jätkuvalt sama entusiasmi, ei pea neid seiklusi üha uuesti läbi tegema. Pikalt koos olnud paarid tunnevad seksuaalset erutust pelgalt vanu mälestusi koos meenutades.

Armastus ja kirg võivad sind tabada igas eas, see pole ainult noortele ja ilusatele. Vanemad inimesed, kes võivad arvata, et nad ei oska enam seksikad olla, on väga üllatunud, kui uue suhte elevus neile rõõmu pakub.

Seks on elu imeline kingitus, puhas füüsiline nauding. Nagu ka näiteks lemmiksöögi söömine või kosutav tuuleiil palaval päeval – keha võib sulle pakkuda suurt naudingut. Mõnikord tuleb aga liigsest mõtlemisest kuidagi üle olla.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles