Kümme võimalust, kuidas oma abielu kohe paremaks muuta

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Abielu pole lihtne. Kui näed inimesi, kes on 10, 15 või 30 aastat koos olnud, siis tead, et nad on tülitsenud, kompromissile jõudnud ja teineteisele kõigest hoolimata truuks jäänud. Neilt inimestelt tasuks nii mõndagi õppida.

Kuid partnereid ei vii alati lahku suured probleemid. Sageli lahutatakse ka väikeste asjade pärast, eriti siis, kui väikesed asjad on hakanud kuhjuma. Teisest küljest on võimalik väikeste muutuste abil oma suhet tugevamaks teha. Siin on mõned nõuanded, kuidas kohe praegu oma abielu paremaks muuta, kirjutab Huff Post.

Vabanda, kui oled eksinud. Unusta uhkus. Kui taipad, et oled tüli käigus eksinud, tunnista seda ja palu vabandust. See on läheduse jaoks väga oluline.

Tüli käigus kujuta ette, et teist inimest pole. Kõige parem moodus tülitsemise lõpetamiseks on kujutada ette, et teine inimene on kusagil kaugel. Mõtle sellele kurbusele ja raskustundele, mis sind siis valdab. See kõik tuleneb armastusest, mida sa tema vastu tunned.

Naerge rohkem. See võib olla suurim saladus, mis paljusid paare pikka aega koos hoiab. Ajage teineteist naerma ja nautige üksteise seltskonda. See aitab teie suhet tugevana hoida.

Korraldage iganädalasi kohtumisi. Kui teil on väikesed lapsed ja kaks karjääri, siis pole midagi tähtsamat kui iganädalased «kohtumised». Need ei pruugi olla romantilised, võib-olla on teil lihtsalt vaja veidike kahekesi olla ja puhata.

Ärge unustage seksi! See ei pruugi romantiliselt kõlada, aga kiire elutempo kõrval võib seksi lausa märkmikusse kirja panna. Veelgi vähem romantiline on ilma seksita abielu.

Rääkige pisiasjadest. Jagage teineteisega suuri uudiseid, kuid ärge unustage ka pisiasju. Rääkige, see on oluline. Mida rohkem te räägite, seda rohkem te õpite.

Tehke midagi eraldi. Tehke midagi oma sõpradega, tegelege hobidega. Olge vahepeal teineteisest eemal, siis tunnete partnerist puudust ja taaskohtumine on sedavõrd parem.

Ole tänulik. Kuigi see võib tunduda tühine, pea meeles aeg-ajalt partnerit tänada mõne väikese asja eest. Näiteks kui partner valmistab õhtusöögi. Tänamine näitab talle, et sa hindad tema panust.

Lõpetage karjumine. Vaidlusi ja tülisid on raske vältida, vahel on need isegi hädavajalikud. Aga ärge karjuge. Ja ärge sõimake.

Hoidke käest. Isegi, kui olete teineteise peale vihased, puudutage üksteist. Tehke seda voodis või voodist väljas olles. Vahel aitab lihtne puudutus vihastest tunnetest üle saada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles