Joogid, millel on rahustav toime

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Kui tahad end pärast pikka ja stressirohket tööpäeva maha rahustada, ei pea abimeest kaugelt otsima. Vaata üle oma kodune teeriiul või joo lihtsalt vett. Enamikes allpool toodud jookides on loomulikult rahustavad toimeained, mis stimuleerivad stressi vähendavaid hormoone ja endorfiine.

Millistel jookidel on rahustav toime? Sellest kirjutab healthmeup.com.

Roheline tee. Rohelises tees olev aine nimega teaniin rahustab mõistust ja vähendab ärevust.

Palderjan. Palderjani leidub paljudes taimeteedes, see vähendab ärevust, närvilisust ja parandab une kvaliteeti.

Kirsimahl. Kirsimahl ei paku kiiret leevendust ärevusele, kuid uuringud on näidanud, et kui juua kirsimahla kaks korda päevas, on une kvaliteet parem, stress väheneb ja sul on kergem lõõgastuda.

Must tee. Uuringutega tehti kindlaks, et musta tee joomine pikema perioodi vältel (kuus nädalat) vähendab kortisooli taset. Kui tahad öösel rahulikult magada, joo õhtul kofeiinivaba musta teed.

Kummel. Kummelitee on tuntud oma rahustava ja lõõgastava mõju poolest. Kummelitees olevad aminohapped aitavad lõõgastuda ja mõjuvad kerge rahustina.

Vesi. Vesi vallandab endorfiine, mis parandavad tuju ja rahustavad. Vee joomine aitab puhastada mõistust ja keha ärevusest ning stressist.

Köögiviljamahlad. Näiteks porgandi-selleri-spinati mahlas on palju kaltsiumi ja magneesiumi, mis alandavad vererõhku, vähendavad stressi ja rahustavad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles