Kasulikke toiduvalmistamise nippe

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Suurem osa naistest, kel on pere, veedavad vähemalt tunnikese oma päevast köögis perele süüa valmistades. Järgnevalt toome välja mõned head nipid, mis tulevad toiduvalmistamisel kasuks.

1. Suppi valmistades ära jäta loorberilehte supi sisse. Toiduvalmistamise ajal on see hea ja annab mõnusa maitse ning aroomi, kuid kui see jääb supi sisse ligunema, siis see rikub supi maitse, kirjutab Genius Beauty.

2. Lihalõigud muutuvad pehmemaks, kui paned need 1-2 tundi enne praadimist või grillimist äädika ja õli segusse seisma.

3. Kui soovid teha mahlaseid lihapalle, lisa hakklihale võrdses koguses peeneks hakitud toorest ja kergelt röstitud sibulat. Lisa segule ka natuke toorest kartulit.

4. Kui tahad, et lihapallid tuleksid krõbedad, kuid oleksid samas mahlased, alusta praadimist väga kuumal pannil. Umbes minuti pärast vähenda kuumust keskmiseni, keera lihapalle ja seejärel tõsta taas kuumust ning prae neid taas umbes minut aega.

5. Kala ei pudene laiali ja läheb krõbedaks, kui pühid seda eelnevalt majapidamispaberiga ja lisad kalale soola 10-15 minutit enne praadimist.

6. Igale supile annavad hea maitse värsked kukeseened. Seened on roogade sees parema maitsega, kui need on pisikesteks tükkideks lõigatud.

7. Vanemad kartulid on maitsvamad, kui lisad nende keeduveele lusikatäie äädikat, 2-3 küüslauguküünt ja loorberilehe. Mida vanemad on kartulid, seda rohkem vett on nende keetmiseks tarvis.

8. Kartulipuder on parema maitsega, kui see on valmistatud pudrunuiaga. Nuimiksriga tehtud kartulipuder on küll kreemikam, kuid kaotab kiiremini oma maitse.

9. Selleks, et vältida õli pritsimist praadimise ajal, pane pannile enne praadimist veidike soola.

10. Salatile tuleks õli lisada alles pärast soola, äädika ja pipra lisamist (sool ei sula õli sees ära). Majoneesiga salatid on maitsvamad siis, kui lisad enne salati serveerimist salatisse sidrunikoort.

11. Selleks, et valmistada läbipaistvat puljongit, pane puljongisse valmistamise ajal puhtad munakoored. Hiljem lase puljong läbi sõela, et kõik üleliigne eemaldada.

12. Ahjuliha ei lähe kõrbema ega muutu kuivaks, kui lisad ahju ka nõu veega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles